Loading...
+ Нов въпрос
rafatpc avatar rafatpc 52 Точки

[Homework] HTML основи

Първото домашно от курса :)

 

Свали

 

EDIT: Малко съм изпуснал една част от 5-тата задача... не съм сложил margin на div-овете :D Решението е простичко, разбира се: margin: 0px 60px 0px 60px;

Тагове:
7
Web Fundamentals - HTML5
petrovaliev95 avatar petrovaliev95 358 Точки
Best Answer

Ето и моето домашно:

ЦЪК

Надявам се да е подредено добре. :)

Ако има някакви забележки моля коментирайте!

3
ZvetanIG avatar ZvetanIG 907 Точки

В последната задача идеята е да се използват  semantic tags.

   <header> … </header>

   <nav> … </nav>

   <aside> … </aside>

   <section> … </section>

   <footer> … </footer>

2
petrovaliev95 avatar petrovaliev95 358 Точки

Оправих някои неща мисля, че така е по-добре?

2
GoShow avatar GoShow 595 Точки

Използвал си <b>  в последната задача в profile семантично не е правилно. Използвай <strong> - това е семантично правилния таг.

1
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Ето и моето домашно. Много прилича на домашното от курса на телерик :D

ЦЪК

3
coaster avatar coaster 412 Точки

Интересно си чийтнал за 5-та задача :) Но мисля, че така няма да ти я признаят. Трябва да си направиш всичко ръчно.

6
nikolay.dimov83 avatar nikolay.dimov83 143 Точки

 

Някаква идея къде ми е грешката? Не иска по никакъв начин да ми дисплейне картинката. Като натисна F12 на мястото, където дефинирам картината ми дава грешка:

Not allowed to load local resource: file:///E:/images/sss.png Само да добавя, че под internet explorer този синтаксис си работеше. Тук пробвам с chrome.

0
coaster avatar coaster 412 Точки

Можеш да прочетеш отговора в <тази> тема в StackOverflow.

Накратко - ако използваш пълни адреси, съдържащи път към дадена директория, както в твоя код, пътят става разпознаваем за Windows среда, което е валидно в IE (нали все пак си е Майкрософтски софтуер), докато другите браузъри не биха го разпознали като адрес на директория.

Решението е просто - добавяне на една наклонена черта \ преди E:, тоест:

<img src="\E:\images\sss.png"/>

ЕДИТ: Сега забелязах, че така излиза друг проблем - картинката спира да се зарежда в IE, което е малко странно.. Най-лесно би било да сложиш папката images в папката на проекта ти, и да я зареждаш чрез:

<img src="images\sss.png"/>

2
DimitarYotov avatar DimitarYotov 75 Точки

Как ще се предават ?

Всяка задача в отделна директория със hml и css файловете - и всички директорий в zip 

.... или кой както иска проверяващия да се спасява ? - защото май може да се получи нещо такова

0
mesechina avatar mesechina 112 Точки

Според мен всяка задача в отделна папка с html-a, css-a и картинки (ако има). Така ми се струва е най-прегледно от гледна точка на проверяващия.

Представям си една папка с 15 html-a и още толкова css-a и двойно повече снимки... ужас :)

6
DimitarYotov avatar DimitarYotov 75 Точки

щото аз мисля да плзвам VS иии там оле мале още 100 неща .... с една страничка Hello HTML

0
rafatpc avatar rafatpc 52 Точки

И аз съм на мнение, че е в пъти по-добре всичко да е разделено в папки.

Или, ако не е, кръщаването на файловете да е нещо от рода на: Problem1.html, Problem1.css и т.н.. И така ще се вижда кой файл за какво отговаря.

1
mesechina avatar mesechina 112 Точки

Ето и моето домашно, което в "реалния живот" никога не бих написала така. click

P.S: Имам нужда от частни уроци по GitHub

2
lostm1nd avatar lostm1nd 121 Точки

Ето едно потапяне в Гит, както са го кръстили - http://gitimmersion.com/

2
AntyfrizZz avatar AntyfrizZz 238 Точки

Видеото от кура Teamwork and Personal Skills май 2014 ще ти помогне много. Ако е нужно мога да ти отделя няколко минути в СофтУни преди някоя лекция, за да ти обясня основните неща на бързо. Не е сложно :)

1
coaster avatar coaster 412 Точки

То всъщност засега от тук само 5-а е по-интересна с цялото стилизиране и играчка - <какво> сътворих за днес, а утре ще я има и 6-а. :)

ПП: Вече никакво използване на готовите функции на форума - коментарите ще ги пишем само на чист HTML хахах.

5
jabalka avatar jabalka 960 Точки

Здравейте, колеги.

Пускам и аз решението си на първото домашно.

Изкарала съм всички стилове в .css файлове.

EDIT: Добавих preview на качените вече в интернет странички, за по-добра прегледност, по примера на колегите.

1/ Hello HTML Preview      HTML

2/ Paragraphs and images of text Preview   HTML

3/ Runners home Preview   HTML

4/ HTML lists Preview   HTML

5/ Power point slide Preview - HTML - CSS

6/ User profile pages Home Preview (you can click the menu on the page to view the others) - HTML Doge Home , HTML Doge ProfileHTML Doge FriendsCSS

Единствено на четвърта задача съм сложила стиловете за различните булети в html-a. Когато ги извадя в css се бъгва и не ми изкарва квадратчетата (забавното е, че успешно минава валидации и т.н. и по разни сайтове за визуализация на html-css проект излиза правилно, но браузърите не го зареждат правилно).

 

Приемам въпроси и коменатри.

Дано ви е полезно!

7
Ventsislav avatar Ventsislav 343 Точки

Здравей , може ли да издадеш как правиш preview на страниците си ?

1
jabalka avatar jabalka 960 Точки

Здравей.

Разбира се!

Направих си един под домейн намоя домейн, който е вързан към съответна папка на сървъра, на който ми е домейна.

В тази папка имам един прост html файл index.html, в който съм сложила заглавие и линкове към html-ите от домашното.

Самите ресурси за html-ите от домашното също са ми качени на сървъра и в index.html съм задала релативен път към тях.

Ето линк към самата страница, съдържаща двете домашни до момента.

 

Обясних ли достатъчно добре?!?

2
kasskata avatar kasskata 492 Точки

Според мен начина за предаване на домашно и структурране на домашното най-правилно:

01.една папка за целия проект;

02.една папка IMAGES

03.Папка Extrensions-JS,CSS,PHP,database(what u want)

04.Всички задачи номерирани по старата PаscalCase конвенция + номера на задачата(В самия ХТМЛ условието на задачата закоментирано)

05.След приключване с домашното, архивирате ЦЯЛАТА папка от "01.";

изпращате архива по познатия начин.

Представете си,че четете това домашно с папка и подпапки и вътре подпапки с CSS та вие докато намерите съответния файл ще сте забравили коя задача търсите.

Аз следвам подредбата на Наков от тазвечерната лекция демото .Мисля, че той има най-много опит в тия работи 

4
bsdemon avatar bsdemon 348 Точки

Колеги, чудех се се не е ли по добра идея да си качваме домашните по HTML на хостинга и да предаваме като домашно, само линковете към тях? Примерно http://alabala-hosting.com/homework1/problem1/index.html 

2
ZvetanIG avatar ZvetanIG 907 Точки

Напълно те подкрепям, колега!
Само от кода не може да добиеш представа как изглеждат домашните.
Това което предлага колегата е нищо подобно:
http://tzvetanig.softuni-friends.org/HTML5-basics-Homework/

3
bsdemon avatar bsdemon 348 Точки

Моя вариант :)
http://iliailiev.net/homework1/index.html

Мисля да вкарам и линкове към Github-a където да го има сорса, ама не ми стигна времето вчера.

0
ZvetanIG avatar ZvetanIG 907 Точки

Ето и линк към кода на моите задачи

Цък

0
DJZoning avatar DJZoning 85 Точки

Здравейте!

Тагът <pre> depricated ли е? Кога се използва?

Мерси предварително!

0
LittleNinja avatar LittleNinja 71 Точки

Мисля, че не е.. Това е най-пълния списък на deprecate-нати тагове и атрибути, който намерих: линк

1
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.