Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
PavelPenchev avatar PavelPenchev 1 Точки

Въпрос за JUDGE

Докато решавах задачите от предишни изпити констатирах че когато изписваш какво трябва да въведеш като параметър на конзолата JUDGE смята задачата за грешна. Т.Е. Ако когато се пише кода трябва да се задава директно да чете от конзола. Искам да попитам не ли възможно това да се отстрани защото според мен е по прилежно потребителя който ще работи с програмата да знае какво въвежда?

Тагове:
a.angelov avatar a.angelov 1319 Точки

Нали в условието на задачите достатъчно ясно е казано какви са входните данни - какво трябва да се въведе, включително на кой входен ред?

Това не би трябвало да е проблем за никого.
0
DJZoning avatar DJZoning 85 Точки

Здравей, колега!

Judge системата пуска входни стойности от тестовете си и очаква изходни, които ги сравнява с нейните си изходни от тестове, и ако са еднакви т.е. имаш верен отговор ти дава точки. Ако на конзолата напишеш -> "Enter your number" с цел да подканиш потребителя да въведе своята стойност, това е изходна информация и накрая ако имаш верен отговор, примерно: "301", всъщност ще си изплюл на конзолата освен верния си отговор и това : "Enter your number". И тогава Judge системата ще види output-а ти и ще каже: "хммм... аз очаквам отговор: "301" а получавам "Enter your number" \n "301", амиии значи имаш грешен отговор." и за това не се пишат подобни неща. А има и задачи, в които се изисква да се пишат такива неща, и тогава трябва да ги пишеш с точност за да match-нат изхода, който системата очаква.

Всъщност, когато решаваш дадена задача, judge системата знае какво трябва да се въведе и няма нужда да я подканваш с подобен подканващ string.
3
dsmilyanov avatar dsmilyanov 237 Точки

По принцип си прав. Когато правиш програма, която ще се ползва от човек, тя трябва да е максимално idiot-proof. Тоест - подканващи стрингове, сега натисни това, сега въведи онова и т.н. В случая обаче, ти не пишеш програма за ползване от потребител, а (в най-честия случай) алгоритмична задача, която има единствено вход и изход. Тестовете влизат, има и очакван изход.

Ако в очаквания изход се вкарат нещата от рода на "Please enter your number", то тогава на всеки този стринг трябва да е точно този, за да мине през системата. В случая със задачите, интересува ни само резултатът. Верен ли е или не.

3
PavelPenchev avatar PavelPenchev 1 Точки

Благодаря Ви за бързите отговори. Ще го имам предвид за изпита.

0
george.ivanov avatar george.ivanov 20 Точки

Здравейте,

можете ли да кажете защо не виждам след резултатите от теста "Your output" и "Expected output" ? Как да ги "включа" ?

0