Качеството на звука във видеата, които достигат до онлайн студентите
Здравейте,
Не знам дали тук е мястото, но все пак искам да обърна внимание на изключително лошото качество на звука във видеата.
Обикновено или лекторът не се чува или (в по-честия случай) той се чува, но по-ясен е звукът от клавиатурата, което при видеа от по 1-2 часа си е проблем.
Ако може лекторите да имат един микрофон до устата и по-скоро да чуваме тях вместо клавиатурата, би било много добре.
Хубав ден!
Отново проблеми със звука. В курса PHP Basics с лектор Иван Йонков записите са с много лошо качество . Същите смущения в звуковата картина се наблюдаваха и по времe на курса "Software Technologies", по време на лекциите, които същия лектор водеше. Уважавам го като специалист, но няма да спестя критиката към него тук. У мен остават съмнения, че не съблюдава изискванията относно звуковата картина. Когато гледах записите от камерата, лекторът прави впечатление, че се движи много и прави много жестове, а тези всички движения дават отражение върху звуковата картина. Така на моменти звука почти заглъхва и се замазва. Понякога не се разбира половината от изговореното изречение.
Колеги,
Виждам, че този въпрос сте го поставяли месеци по-рано. Но този проблем е актуален и днес. Нормално е да изискваме по-добро качество на записите. Ето Вашият по-горе линк действително показва какви трябва да бъдат критериите в това отношение.
В момента се опитвам да гледам видеото на Стилиян Иванов от 23 януари в PHP Basics, увеличил съм и звука на плейъра и звука на компютъра на макс и едвам го чувам. Видеото на Иван Йонков горе-долу го чувам, въпреки, че и там не е особено добро качеството(като сила е окей). Не знам на какво се дължи, но и в курса пo Linux имаше видеа с доста лошо качество на звука, което за онлайн записалите е проблем.
Някъде от лятото гледам видеа във СофтУни и последните 1-2 месеца започнаха да стават тези неща. Преди не си спомням да ми е правило впечатление звука. Почти всички видеа от Programming Basics от лятот и есента бяха с много добро качество, първите видеа от новия Programming Fundamentlas(на Наков и Иво Кенов) също бяха окей. Няма ли как всички видеа да са с едно качество? Т.е. и тези които са с лошо да се правят както тези, които са с добро. Ако изобщо има някаква разлика в самата уредба разбира се. Но определно има видеа с много добър звук и такива с доста лошо качество. За тези, които сме онлайн си е проблем. Надявам се СофтУни да вземат някакви мерки.
Здравейте, колега,
Благодаря за изразеното мнение.
Прави ми впечатление, че когато лекторът работи на компютъра си звукът е по-добър (Специално за лекцията на Иван Йонков). Записът, вариант с камера има по-добър звук, но пуснете си "екран" видеото - много зле. Излиза, че за да ползвам що годе приличен звук трябва да пускам записа с камерата, а за да виждам екрана трябва да гледам едновременно и другото видео :-}}]