Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

mzografski avatar mzografski 189 Точки

Език мой, враг мой!

Какво ви е отношението към използването на нецензурни изрази в лекциите?

пример1

пример2

Аз не бих казал, че одобрявам подобен език. Не си спомням някой мой учител да си е позволявал такъв. 

 

0
Общи приказки
felix_de_suza avatar felix_de_suza 100 Точки

Ами колега нали знаеш, че монетата винаги има две страни. На мен пък примерно ми е забавно като има по някоя изцепка от рода на "работи бе нещастник". :) И без това материята е сложна и лекциите са по 3 часа така че малко смях за сметка на машините или на някоя голяма компания, не мисля че са излишни. Все пак хората са млад колектив и мисля, че им е простено по някоя такава "изцепка" ако може така да я наречем. За мен по важното е, че за разлика от преподаватилите с по академичен стил на водене на лекциите, които седиш и ги слушаш и на втория час ти иде да се гръмнеш от монотонния и високоакадемичен тон, преподавателите в софтуни малко или много разчупват обстановката така да се каже. :)

17
mzografski avatar mzografski 189 Точки

Аз нямам нищо против шегите. Имам против псувните. Има как да стане и с умерен език. Не е нужно да се псуват "..машините или на някоя голяма компания..". Ако за теб псувните са развлечение... добре... ценности.

Просто това е материя, която утре моето дете ще гледа или днес вече някое дете го гледа... колега.

 

 

8
milen8204 avatar milen8204 296 Точки

@mzografski то детето ти и порно може да намери в Интернет, ама на дали ще му забраниш да го ползва. Да, сигурно някои лектори "пресоляват манджата", ама пък много важно. Дано наследниците ни да говорят само книжовен език. Все пак ако не ти харесват лекциите не ги гледай, чети книги там се пише на книжовен език :) без псувни :).

2
mzografski avatar mzografski 189 Точки
@milen8204 Аз знам как да огранича достъпа на детето си до нецензурно съдържание в интернет, а ти?
0
mihayloff14 avatar mihayloff14 824 Точки

Съгласен съм с @mzografski. Все пак, ако SoftUni се стреми към висок авторитет, не бива да се толерира подобно поведение. Вярно, може и да е донякъде "развлекателно", но не е етично. Има и други начини за развлечение. От друга страна, мисля че това е изолиран случай, тъй като от всички видеа от лекции, които съм гледал досега не ми е правило впечатление някой да псува. Хубаво е, че това е забелязано "в зародиш", за да не става редовна практика.  smile

5
alea_him avatar alea_him 128 Точки

За мен е изключително неприятно, и напълно неприемливо, по време на лекция да се използват  такъв тип изказвания . И факт е, че в много лекции, не липсват. 

Да се правят шеги и лекторите да общуват спокойно с нас, без възрастови, и каквито и да е бариери, е едно (при това - хубаво нещо), но изразяването по подобен начин е непрофесионално и показва липса на уважение към слушателя!

5
Ivaylo.Il avatar Ivaylo.Il 226 Точки
Според мен правите от мухата слон, но да лекторите трябва да внимават с езика си.
6
mzografski avatar mzografski 189 Точки

Не бих казал.

По-скоро е обратна връзка. Ако никой не обърне внимание на лектора за това той може да изпадне в доста конфузна ситуация.

Аз го възприемам като повишаване на нивото на преподаване в някаква степен, защото както ние се учим от тях,  така и те се учат от нас. 

4
budnikov avatar budnikov 15 Точки

Ами може би е въпрос на това, доколко е уместно. Мен например ме разсмя на Наков "ай-фон, ай-пад, ай-сектир". Или от едно друго място - отива на място си в метода. Но пък откровените псувни от сорта на "браузърът се преебава" може би не е подходящо...

6
Trolll avatar Trolll 30 Точки

Абе тоя форум започва да прилича на анонимна сбирка на ощипани госпожици! Единия се тръшка, че някакви хора имали наглостта да задават въпроси във форума, вместо да търсят в stackoverflow, на другите езика им се струвал груб - хора я вземете се стегнете.

1. Понеже темата с въпросите за форума, google и stackoverflow я затвориха, ще си позволя да полея тук обилно с черпака замесените (и от двете страни) - пичове решавайте си личните дразги някъде другаде:

RoYaL имам новина за теб - почти няма въпрос за програмиране, на който вече да не е отговорено в stack или най-общо в google и няма как този форум да открива топлата вода. За въпросите на които няма отговори в stack - еми ясно е, че е нещо по - завъртяно и едва ли ще може да ти отговори student с 3 месеца опит в SoftUni - вероятно ще трябва да питаш Наков или Евлоги или някой с повече опит. По твоята логика форума въобще не трябва да го има, за да развиваме уменията си за search. По същата тази логика май е най-добре и SoftUni да го няма и да учим да програмираме от google и stack.

Samuil - адмирации за постоянната помощ, която оказваш на хората, които питат, но приеми един личен съвет - висенето по 24/7 във форума ти взима много повече от това което ти дава. Намали малко темпото. И още една критика - заключването на теми е авторитарен метод и крайна мярка - помисли добре преди да го използваш.

2. Относно грубия език - университета не е кръжок по литература - в професия в която 70% от служителите са мъже между 20 и 40 години, може да очаквате точно такава атмосфера в офиса. С други думи - хората с деликатните усещания за езикова естетика могат да считат леко пиперливия език на лектора като ефирна прелюдия към грубата реалност на работното им място.

19
mzografski avatar mzografski 189 Точки

Мдам... чудно... вече 6 години работя в web индустрията и някак си точно тази реалност не съм я намерил... странно... 

0
alea_him avatar alea_him 128 Точки

Начина на изказване, по време на лекция, от страна на лектора няма абсолютно нищо общо, нито със съотношението на мъже/жени в тази професия, нито с възрастовата граница, и още по-малко пък с "атмосфера в офиса".

На колегата до мен бих казала "браузърът се прееба", но когато си защитавам екипният проект, аз лично, не бих се изразила така! 

4
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Липсваше ми стила ти. Толкова е еднакъв във всеки пост.

 

В темата, която заключиха, казах че форумите по принцип са за дискутиране, а не за задаване на straightforward въпроси. Аз съм леко против да превръщаме нещо, което се нарича форум, в Q&A. В стак или където и да е в гугъл също може да е обсъждано, кое е по-добре да се ползва в някакъв си случай - int или Integer, обаче го намирам за съвсем нормално да се попита и тук - съвсем различен контингент от хора ще отговори и примерно аз, много бих се радвал да чуя мнението на хората от софтуни по някой въпрос, освен че съм прочел мнението на някои други гурота в стак. Просто рядко се дискутира, а повече се пита. И честно казано, по-добре във форума да има 3 теми, които да представляват голям интерес за всички, от колкото 150 теми, в които се питат въпроси "как да си кача файловете в гитхъб".

-1
Teodor92 avatar Teodor92 569 Точки

Здравейте, колеги,

Благодаря ви за направената забележка и за обратната връзка.

Извинявам, се изпуснатите от мен по време на лекцията по-цветущи думи, уверявам ви, няма да се повтори. Стремя се да избягвам употребата на подобни фрази, но понякога, притеснението идва в малко повече и неволно се получават подобни инциденти.

Още веднъж, извинявам се за това, няма да се повтори.

Поздрави,
Теодор Куртев

33
mzografski avatar mzografski 189 Точки

Благодаря г-н Куртев. 

Поздрави, 

Мирослав Зографски. 

 

3
alea_him avatar alea_him 128 Точки

Благодаря за този отговор!

П.С. Просто примерите в тази тема бяха такива ;), иначе повдигнатият въпрос си е чисто принципен, не е адресиран конкретно

и само до Вас.

 

Поздрави!

Михаела

 

4
MarinPetrov avatar MarinPetrov 20 Точки

Споко хора ,верно и аз съм за приличен език ,особено когато те снимат и после ще те гледат хора ! Ама от време на време ,няма как да стане и стават такива работи! Още повече ,че аз не познавам човек ,който да не псува ,особено на работа и аз познавам хора ,който работят в големи софтуерни фирми и казват ,че няма такъв дето да не псува , освен ,ако не е мека "китка" - между другото сега това не е псувня имам предвид "мека китка" това е цивилизован начин без да убидиш някого да му кажеш кво мислиш! Има и по емоционални хора не всички стоят до тях пада самолет и те гледат все едно нищо не се е случило! Аз вече имам счупена мишка и 2 броя слушалки и незнам колко псувни покрай това ,че нещо не ми се получава докато се упражнявам! И си псувам честичко ! Така, че Теди пред камери  верно малко по сериозно, е сега много ме кефи като пускате и бъзици много е яко разтоварва човек! Ама иначе си псувай като ти стане изнервено ,аз такива дето навсякаде ми говорят за благоприличие и все ама това ,ама онова не ме кефят, За мен в тях има нещо сбъркано!

Всички псуват ,като хванеш известни личности ,политици , президенти , попове ,миските даже псуват, САМО "меките китки" не псуват!cooltongue-outfoot-in-mouth

Поздрави и успехи!

0
sportsman avatar sportsman 137 Точки

Да, и аз забелязах на вчерашната лекция пример1, но мисля, че като цяло атмосферата на работа в IT сектора не е като повечето, изпълнен с нерви, завист и тем подобни. Така че не мисля, че трябва да сме толкожа строги към трейнърите.

3
quickben avatar quickben 966 Точки

Е как може да позволим на един свръх чувствителен човек да отнеме на г-н Куртев едно от най-важните човешки права а именно - свободата на словото. А това, че псуването има доказани ползи както за психическото така и за физическото здраве на един човек не го взимате предвид. Въобще не мислите за здравето на другите хора :)

Утре на някой ще му хрумне да се оплаче от това, че в тоалетната на "Софт Уни" имало тоалетна хартия а тя се правила от дървесина която на свой ред се извлича от дървета и следователно използвайки тоалетна хартия е грях срещу природата и такова нещо не трябва да бъде допускано и трябва да бъде забранено........

 

1
sportsman avatar sportsman 137 Точки

Сарказмът в коментара ти е повече от ясен, колега. Както и да е, мисля, че трейнърът Теодор си е взел забележка, но пак казвам не мисля, че е станало кой знае какво :)

0
mzografski avatar mzografski 189 Точки
Мислех, че правя добро, като насочвам вниманието на хората към евентуален проблем. Оказа се само, че правя "... от мухата слон", че съм "мека китка", че съм "ощипана госпожица", че хабя енергията си (моята, не нечия друга) "да променяш хората според твоя мироглед", и че отнемам правото за свобода на словото. Явно съм сбъркал. И @milen8204 прав си, изобщо не трябваше да влизам в безсмислен спор. Поздрави, М.З.
0
quickben avatar quickben 966 Точки

Колега истината винаги е някъде там ;) Определено мисля, че псуването въобще не говори добре за каквото и когото и да е било, но също така мисля, че малко се преувеличават нещата. Ти не  си "виновен", че темата "мутира". Не съм видял да изискваш нещо от някой просто споделяш твоето мнение и като цяло си прав, но както казах вече истината е някъде там :)  

0
MarinPetrov avatar MarinPetrov 20 Точки

Колега пак прочети правилно какво съм написал и тогава казвай ,кои как те е нарекъл ,ако не си забелязъл се съгласявам с твоето мнение ! Другото го постнах от ,гледна точка на това ,че е много трудно да срещнеш ,човек който не псува и че се случват и такива работи ! Дадох пример според мен , кои са хората дето не псуват и все се правят на възпитани нито един ред от коментара ми не те описва или оприличава на прилагателното ,което използвах! Сори, ако си се засегнал, но трябва да приемаш и чуждо мнение след като си постнал нещо!

0
Trolll avatar Trolll 30 Точки

Последен пост с който мисля да приключа темата - за Теодор това е била първа лекция, щеше да му направиш добро, ако беше отишъл при него да му кажеш в почивката или ако беше му писал на лично. Да насочиш вниманието на целия форум и да му изтипосаш избрани моменти като в "Господари на ефира" за мен не е мъжка постъпка. 

10
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.