Предложение за лека промяна в условията на плановете в СофтУни
Здравейте на всички колеги и специално екипа на СофтУни! Обръщам се към най-вече екипа на университета със следното предложение:
Горещо моля да се разгледа идеята за добавяне възможност и за онлайн-студентите да участват в предложени от Вас интервюта за работа! В момента както е описано в раздела планове нямаме право на това. Мисля, а се надявам това де е мнение и на много онлайн-студенти, това за некомфортно и неприятно поради следните причини:
- ние влагаме почти същото старание и време /поне повечето от нас/, както и присъствените колеги.
- ходим на същите изпити и предаваме същите задачи от домашните.
- НЕ ползваме помощ от асистенти, което ни поставя в малко по-тежка позиция.
- според моите скромни контакти, вече създадени тук, малка част от нас работят или са учили програмиране преди, което значи, че причината да сме онлайн е най-вече дистанционна. Като сме далеч от София, това ни е единствената алтернатива, не че не искаме да сме там, но няма вариант.
- малко от нас работят като програмисти, и ние също искаме шанс за старт в тази сфера.
Въз основа на казаното по-горе, горещо моля екипа на СофтУни, да преразгледа конкретно тази опция, и нека онлайн-студентите да имат достъп до работодатели чрез Вас! Искрено се надявам, че молбата ми ще бъде разгледана сериозно, дано има и дискусия тук по темата. Не моля за нищо друго, но това поне е много важно, всеки желае да стартира в тази сфера, и според мен онлайн-студентите се нуждаят от това!
Благодаря!