Loading...
BorislavShekerdzhiyski avatar BorislavShekerdzhiyski 2 Точки

Help Coding 101 Exam - 26 March 2016- Тръби в басейн.

Здравейте колеги,

Предварително се извинявам, че създавам нова тема за тази задача. Разгледах и други решения и все пак немога да си открия пропуска.

Ще ви бъда благодарен ако ми помогнете, не искам да преписвам решението, а просто да разбера какво не правя както трябва.

В джъджа моето решение е на 33/100! smiley

Ето и моето решение: http://pastebin.com/PR7RarGM

Тагове:
0
Programming Basics
koksibg avatar koksibg 892 Точки

Ето ти fix  на кода:

http://pastebin.com/jAbS74Ev

Edit: Неможеше да се компилира, тъй-като бях забравил using system;

Сега е наред. - 100/100.

0
08/10/2016 15:24:04

Благодаря ти,

Но аз пак неразбирам, защо при мен неработеше!

0
koksibg avatar koksibg 892 Точки

Основно в това:

var p1Percent = (p1 * h) / bothPipe * 99;

Защо умножаваш по 99, формулата за обръщане в проценти е *100

Направил си го в единия случай, обаче в другите не си.

0
08/10/2016 15:41:56

В началото беше * 100, но пак неработеше и общо взето беше на проба-грешка.В условието на задачата имаше подсказка че от 100% се губи еденица, та затова умнижавах по 99! laugh

И със това закръгляне пак неставше- Console.WriteLine("The pool is {0}% full. Pipe 1: {1:0}%. Pipe 2: {2:0}%.",vPercent1,p1Percent,p2Percent);

Защо?

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.