C# Technology Fundamentals Arrays, Dictionaries, etc.
Здравейте,
Понеже пропуснах тази седмица да се занимавам активно с програмиране и някои от задачите са ми изключително сложни.
Може ли някой да ми каже ако имаме следния стринг: 1.5 5 1.5 3
как може той да се превърне към масив или лист?
Някой може ли да ми помогне с cheatsheet с най важните данни, методи и малко код от тази седмица? (arrays, lists, dictionaries, etc.)
Бих се радвал някой да го прави това след всяко видео защото, четенето понякога по бърз метод за усвояване на информация, а и докато не напишеш нещо няколко пъти като код трудно се помни от кое видео кое къде е.
:)
Мерси. Разбрах го и без поясненията, но доста често забивам и не мога да продължа. Затова търся удобен cheatsheet където такива изрази са записани и от време на време бих могъл да ги поглеждам докато свикна с тях. За съжаление никой не се е сетил да го направи досега или поне аз не знам. :)
Би бил от полза и на мен, но уви...
Апропо, следната конструкция е много полезна :
char[] separators = new char[] { ' ', ';' };
List<int> input = Console.ReadLine().Split(separators, StringSplitOptions.RemoveEmptyEntries).Select(int.Parse).ToList();
При нея освен, че можеш да използваш повече от един разделител (изброени в масива char[]), можеш да използваш и опцията StringSplitOptions.RemoveEmptyEntries, която автоматично ти изтрива празните стойности (примерно ако имаш два интервала един след друг).