[Homework] HTML Tables
Ще се радвам на всякакви забележки и препоръки, защото все още ми е малко тъмен тоя HTML и най-вече CSS-a. :)
За всяка задача съм изнесъл стила в отделен файл в папка styles.
ЕДИТ - Подробен гайд за калкулатора
Ще се радвам на всякакви забележки и препоръки, защото все още ми е малко тъмен тоя HTML и най-вече CSS-a. :)
За всяка задача съм изнесъл стила в отделен файл в папка styles.
ЕДИТ - Подробен гайд за калкулатора
Прилагам гайд от блога си за задачата с калкулатора, надявам се да е полезно на някого.
@VenIT Би ли сложил малко коментари в джаваскрипт кода, моля.
@mzografski бях решил да сложа и коментари,но малко се забавих.
Вече има и коментари,надявам се ,че ще са полезни.
Интересен подход. Виж не можеш ли да оптимизираш малко със суич/кейс. Така няма да ти се налага да правиш толкова големи експрешъни в ифовете. Пък и малко по-четимо може да стане и да не ти се налага да слагаш толкова коментари. Можеш да погледнеш моето решение (не съм коментирал, защото си мисля, че е достатъчно четливо , та поправи ме ако греша). Не съм вложил изчисления с запетая и съм забравил да изключа умножението и делението, ако са първи символи, та там ще гръмне. Ама ще го оправя тия дни.
Ето тук е и моето домашно, като засега са само задължителните задачи. Сега ще се захващам и с другите.
Приемам всякакви коментари и критики :)
Ето една <седма задача> от мен + HTML + CSS. Ще се радвам на критика (освен, че е малко шарено :D), съвети, etc..
Такааам, време е да представя и последното си творение под формата на калкулатор. Признавам, че пак ми отне малко повече време отколкото е необходимо ама се мотам явно доста. Не издържах и реших да издокарам функционалността както трябва а не да реди оператор след оператор например но ме домързя в крайна сметка да оправя проблема, че ако ти завършва израза с оператор не иска да ти го смята :)
-->Calculator<--
И не само, ако започнеш израза с оператор също. При мен е по подобен начин ама ще го оправям в Понеделник. А и съм забравил да добавя десетична запетая. Не че се изисква ама е хубаво.
Поздрави,
М.З.
Хайде и аз да покажа моя почти работещ калкулатор
Хайде и аз ще постна моят калкулатор. Иначе цялото домашно съм го качил в гитхъба.
Ентър като ударим излиза "Undefined". Явно някаква форма ползваш. При въвеждане за първи символ на операор (*/ основно) отказва да смята ( нормално ).
Поздрави,
М.З.
Здравейте колеги,
Публикувам и аз кода на решенията на задачите от домашното.
Решени са и тези със звездички. Всички стилове са извадени в .css файлове, като за някой задачи има определен css файл, когато се казва "хх-styles.css" (като "хх" е поредният номер на задачата от домашното)
Всичките линкове водят към JSFiddle, защото, мисля че така е по-удобно, като човек може да види самия код и резултата. Ето и линк към GitHub.
Надявам се на някого да са му полезни домашните ми :))
Здравейте,
за мен материала още е нов и се опитвам да реша задачите доколкото може само със HTML т.е. докъдето е възможно.
Някой може ли да ми каже как могат бутоните на калкулатора да се направят с големината на клетката, а не да са само около текста.Дотук съм стигнала с писането на 7-ма задача:
Задай "width: 100%;" на всеки бутон и би трябвало да се получи.
Стана със
<button style="width: 100%;height:100%" type="button">
Благодаря!
За сега съм написала само задължителните задачи от домашното. Другите ще ги отложа малко, за да не изоставам с другите домашни.
Направих една обща страничка за цялото домашно, от където може да се види live демо на всички задачи. Както споменах вече в тази тема, в това домашно най-вече наблегнах на изучаването на Jade Tempalate Engine и не съм си играла много със стилизиране. Задачите са 1:1 с условията (освен шрифта, може би)
Ето ТУК може да видите както .jade файловете, така и html-a и css-a.
Като по-интересни задачки мога да посоча 2-ра и 5-та. За Exam Results генерирах таблицата от два масива с имена и for-цикъл. Получи се много елегантно на Jade. 5-та (Life in SoftUni) доста време ми отне, но смятам, че е максимално изчистено. Позиционирането съм направила само с 4 класа за главната таблица -> up, right, down и left. Има по цял ред, в който текста е горе или долу. А по отделните клетки избирам дясно и ляво, с което се получава комбинацията Up-Left, например :) Вътрешната табличка беше гадна и трябваше в главната отделно да задавам настройките на tr и td, иначе пренаписването после не работи.
Мерси за подробното обяснение , на мен ми беше много полезно. Ето какво сътворих и аз по твоите стъпки : цък.
Edit : Забелязах че нещо не бачка като го сложих в jsfiddle , а на Visual Studio ми работи перфектно ... някой да има идея защо става така?