Loading...
Tr00peR avatar Tr00peR 566 Точки

[Homework] HTML Tables

LINK към GitHub

Ще се радвам на всякакви забележки и препоръки, защото все още ми е малко тъмен тоя HTML и най-вече CSS-a. :)

За всяка задача съм изнесъл стила в отделен файл в папка styles.

ЕДИТ - Подробен гайд за калкулатора

10
Web Fundamentals - HTML5
Tr00peR avatar Tr00peR 566 Точки

Прилагам гайд от блога си за задачата с калкулатора, надявам се да е полезно на някого.

How To Create a Simple Calculator

5
Ventsislav avatar Ventsislav 343 Точки

Мерси за подробното обяснение , на мен ми беше много полезно. Ето какво сътворих и аз по твоите стъпки : цък.

Edit : Забелязах че нещо не бачка като го сложих в jsfiddle , а на Visual Studio ми работи перфектно ... някой да има идея защо става така?

0
mzografski avatar mzografski 189 Точки

@VenIT Би ли сложил малко коментари в джаваскрипт кода, моля.

1
VenIT avatar VenIT 63 Точки

@mzografski  бях решил да сложа и коментари,но малко се забавих.
Вече има и коментари,надявам се ,че ще са полезни.

1

Интересен подход. Виж не можеш ли да оптимизираш малко със суич/кейс. Така няма да ти се налага да правиш толкова големи експрешъни в ифовете. Пък и малко по-четимо може да стане и да не ти се налага да слагаш толкова коментари. Можеш да погледнеш моето решение (не съм коментирал, защото си мисля, че е достатъчно четливо , та поправи ме ако греша). Не съм вложил изчисления с запетая и съм забравил да изключа умножението и делението, ако са първи символи, та там ще гръмне. Ама ще го оправя тия дни.

0
Plami avatar Plami 373 Точки

Homework

Ето тук е и моето домашно, като засега са само задължителните задачи. Сега ще се захващам и с другите.

Приемам всякакви коментари и критики :)

0
coaster avatar coaster 412 Точки

Ето една <седма задача> от мен + HTMLCSS. Ще се радвам на критика (освен, че е малко шарено :D), съвети, etc..

2
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

Такааам, време е да представя и последното си творение под формата на калкулатор. Признавам, че пак ми отне малко повече време отколкото е необходимо ама се мотам явно доста. Не издържах и реших да издокарам функционалността както трябва а не да реди оператор след оператор например но ме домързя в крайна сметка да оправя проблема, че ако ти завършва израза с оператор не иска да ти го смята :)

-->Calculator<--

0

И не само, ако започнеш израза с оператор също. При мен е по подобен начин ама ще го оправям в Понеделник. А и съм забравил да добавя десетична запетая. Не че се изисква ама е хубаво. 

Поздрави,

М.З.

0
dentia avatar dentia 362 Точки

Хайде и аз да покажа моя почти работещ калкулатор smile

1

Ентър като ударим излиза "Undefined". Явно някаква форма ползваш. При въвеждане за първи символ на операор (*/ основно) отказва да смята ( нормално ). 

Поздрави,

М.З.

0
pichowskii avatar pichowskii 37 Точки

Здравейте колеги,

Публикувам и аз кода на решенията на задачите от домашното.

Решени са и тези със звездички. Всички стилове са извадени в .css файлове, като за някой задачи има определен css файл, когато се казва "хх-styles.css" (като "хх" е поредният номер на задачата от домашното)

1. Simple Table

2. Exam Results

3. Nested Tables

4. Website header

5. Life In SoftUni

6. Life In SoftUni with buttons

7. Calculator

Всичките линкове водят към JSFiddle, защото, мисля че така е по-удобно, като човек може да види самия код и резултата. Ето и линк към GitHub

Надявам се на някого да са му полезни домашните ми :))

1
nadia_dr avatar nadia_dr 13 Точки

Здравейте,

за мен материала още е нов и се опитвам да реша задачите доколкото може само със HTML т.е. докъдето е възможно.

Някой може ли да ми каже как могат бутоните на калкулатора да се направят с големината на клетката, а не да са само около текста.Дотук съм стигнала с писането на 7-ма задача:

http://pastebin.com/0Fy2aRCx

0
pichowskii avatar pichowskii 37 Точки

Задай "width: 100%;" на всеки бутон и би трябвало да се получи.

0
nadia_dr avatar nadia_dr 13 Точки

Стана със 

<button style="width: 100%;height:100%"   type="button">

Благодаря!

0
Yulia avatar Yulia 1346 Точки

За сега съм написала само задължителните задачи от домашното. Другите ще ги отложа малко, за да не изоставам с другите домашни.

Направих една обща страничка за цялото домашно, от където може да се види live демо на всички задачи. Както споменах вече в тази тема,  в това домашно най-вече наблегнах на изучаването на Jade Tempalate Engine и не съм си играла много със стилизиране. Задачите са 1:1 с условията (освен шрифта, може би)

Ето ТУК може да видите както .jade файловете, така и html-a и css-a.

Като по-интересни задачки мога да посоча 2-ра и 5-та. За Exam Results генерирах таблицата от два масива с имена и for-цикъл. Получи се много елегантно на Jade. 5-та (Life in SoftUni) доста време ми отне, но смятам, че е максимално изчистено. Позиционирането съм направила само с 4 класа за главната таблица -> up, right, down и left. Има по цял ред, в който текста е горе или долу. А по отделните клетки избирам дясно и ляво, с което се получава комбинацията Up-Left, например :) Вътрешната табличка беше гадна и трябваше в главната отделно да задавам настройките на tr и td, иначе пренаписването после не работи.

2
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.