Loading...
IPetrov007 avatar IPetrov007 19 Точки

Numbers to text

Направо зациклих... Трябва да се въвежда число от 0 до 100 и да го изкарва в текст. Това е задача 16 от Simple Condidtions (Java).

Изписах сумати редове но не изписва това което трябва. Вместо текста ми изписва името на променливата.  Кода ми е тук: http://pastebin.com/7MtH54tP 

Моля за помощ, някакъв жокер... насока за размисълллллл

Тагове:
0
Programming Basics
fiherLuci avatar fiherLuci 225 Точки

Ако е от 0 до 19 си ги имаш ..окей . После защо не го направиш така 

if(num>20 && num<30){

// принтираш, но без "ln" за да може втората част да е на същия ред

System.out.print(twenty);   // Защото знаеш, че числото ще започва с "twenty"

//сега взимаш второото число 

int secondNum = num%10 / защото си проверил,че ще е между 0 и 100 и не е проблем да го взимаме без проверка дали е по-голямо от 100 

if(secondNum == 1){ System.out.println("one");

//тук можеш просто да copy paste тези от 1 до 9 като смениш само num със secondNum

}

Можеш да сложиш проверките за точни числа отделно или просто да сложиш един if ако num%10 == 0  и да го направиш num>=20, но не забравяй да е по-малко от 30, защото иначе при 20 и 30 ще имаш еднакъв резултат, а това не е това, което ти искаш. 

Накрая остава само да го повториш за останалите от 30 до 40 и т.н. 

0
IPetrov007 avatar IPetrov007 19 Точки

Благодаря! Масиви и switch-case конструкции не сме ги взимали все още. Идеята е да се справя с познатия материал. Ще пробвам варианта и на fiherluci. Все пак въпроса ми остава - защо не ми принтира numA и numB с техните стойности?

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.