Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
kukuti avatar kukuti 10 Точки

Диплома от СофтУни в чужбина?

Здравейте интересува ме как стои работата с недържавно призната диплома и намирането на работа в другите държави и по-специално в отношение на езиците C# и Java? До колкото разбрах в БГ не гледат много на дипломата и стига да имаш знанията си почти навсякъде назначен, но в чужбина не знам как стоят нещата. Ако някой е бил/е в чужбина и който се е обучавал САМО в СофтУни, без университет партньор или е запознат с тези работи, моля да сподели мнението си.

1
Работа
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5300 Точки
Best Answer

По принцип навсякъде фирмите търсят едно и също: практически умения и опит. Ако ги имаш, ще те вземат на работа, ако ще и в Авганистан или Зимбабве да се намираш. Ние имахме програма за стажове и работа в Германия, но я прекратихме поради липса на кандидати: https://softuni.bg/forum/3558/staj-v-proleit-usloviya. Имаше повече немски фирми, които търсеха стажанти от СофтУни, отколкото кандидати и нямаше смисъл да продължаваме.

От къде да вземеш практически умения и опит: ами от СофтУни. Абсолютно достатъчно е. Имаш около 20 екипни проекта за двете години следване и ако ги направиш всичките, ще се класираш без проблем за стаж или работа в добра фирма по целия свят (в чужбина ще трябва да знаеш и език, разбира се).

Ако пък поработиш година-две в България, след това в чужбина ще се избият за тебе, щото ще имаш доказани знания и практически опит.

Наков

1
kukuti avatar kukuti 10 Точки

Идеята ми е да мина обучението си през СофтУни, да работя тука 2-4 години и след това да замина за чужбина. По това което написахте, разбирам че няма да имам нужда от диплома от университет-партньор. Само ме притеснява това, че смятам да се обучавам онлайн и не съм наясно с екипните проекти.

0
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5300 Точки

Прпоръчвам присъствено обучение. Освен ако не си топ, топ и със супер дисциплина, по-добре ела на място и си учи отдадено.

Много хора учат, но малко научават. Ако научиш каквото преподаваме, ще имаш работа където си избереш по целия свят.

Статистиката показва, че 1 от 10 успява да научи това, което се изисква от фирмите и се преподава старателно в СофтУни. Преди да почнеш да учиш и да се увериш дали се справяш, не си прави големи сметки. Просто изкарай началния безплатен курс и ще разбереш дали е за теб тази професия.

Наков

0
kukuti avatar kukuti 10 Точки

От няколко години насам имам огромно желание да уча това, преди месец започнах да гледам предишните programming basics курсове и личното ми мнение е, че се справям (май и judge мисли така laugh) , научавам ги, прилагам ги във VS, judge-вам ги, вземам си точките, преповтарям лекциите и от другите месеци (хубаво е да имаш примерно 2-3 обяснения от различни преподаватели). Сега кандидатствах и до 19 март смятам да изреша изпитните задачи от предишни изпити поне по 2 пъти, за да мога да усвоя, това как да мисля на изпита и така. Надявам се да бъда приет. А има ли воля и интерес, винаги има начин smiley

0
fiherLuci avatar fiherLuci 225 Точки

Ако някой се е обучавал само в SoftUni и е минал изпитите и т.н. и е отишъл в чужбина и работи там ... съмнява ме, че ще преглежда форума и в частност секцията "Работа" и затова мисля, че трудно ще получиш отговор, но това, което мога да ти кажа ( след като не съм минал през чужбина ако искаш не го приемай за адекватен отговор), но част от компаниите в българия са филиали на други големи компании или работят за големи компании и е логично метода на наемане на хора да е същия и до колкото знам ( но не съм опитвал ) и в чужбина имат академии и фирмите си взимат хора от там и е логично при тях да е най-важно опита. 

0
kukuti avatar kukuti 10 Точки

Благодаря за отговора smiley и все пак още 2-3 мнения ще са от полза, от който и да било по-запознат в тази област.

0
kukuti avatar kukuti 10 Точки

А да питам, вярно ли е че след определени години стаж някъде, дипломата почти спира да се гледа (имам в предвид не само за БГ, но и на запад)

0
raging avatar raging 92 Точки

Има фирми, които искат девелоперите им да имат висше и си държат на това изискване

0
MorganFreeFarm avatar MorganFreeFarm 51 Точки

Реално погледнато и ТУК и ТАМ фирмите взимат хора, които имат знания, а не диплома. Друг е въпросът как да се добереш до интервю, ако нямаш въпросната диплома, за да можеш да покажеш знания на самото интерво там ... Дипломата от Софтуни според мен не се признава, но ако към CV-то добавиш няколко проекта, по които си работил, за да минеш началния подбор по CV и да стигнаш интервюто .. там вече дипломата няма значение, а това какво можеш : ))

 

0
sukalu88 avatar sukalu88 46 Точки

The topic content you share is so useful, I really need the articles you provide. fireboy and watergirl

0