Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
hauslex avatar hauslex 2 Точки

Онлайн обучение в Softuni за начинаещ?

Здравейте,

Поздрави на всички...

Въпроса ми е по скоро съм хора,които са прибегнали  към онлайн обучението...

Напълно начинаещ съм в програмирането и искам да опитам ,но имам съмнение от към това дали бих се справил сам през онлайн обучението?

Все пак си е по добре присъствената форма ...когато имаш проблем да има кой да ти обясни и тн.

Та това ми е въпроса!

 

Тагове:
0
Въпроси за SoftUni
borislav9212 avatar borislav9212 744 Точки

Здравей,

Ако имаш възможност редовната форма е по-добрия вариант. Но мисля, че и онлайн ще се справиш, лекциите се преподават разбираемо, имаш си презентации и домашни. Всичко зависи от теб колко желание имаш и минимум трябва да отделяш по 7,8 часа на ден, за да се получат нещата, Когато не разбираш нещо, веднага може да попиташ тук във форума за отговор на въпроса ти. Пожелавам ти успех!

1
koksibg avatar koksibg 892 Точки

По-принцип е по-добре да си в присъствена форма на обучение, тъй-като винаги можеш да питаш лектора за нещо което не ти е ясно и ще ти бъде отговорено и показано на момента. Докато в  On-Line формата може само да гледаш видеата, но въпросите( ако имаш такива) можеш да ги задаваш само във форума или вече и във фейсбука в съответната група и да чакаш някои да ти отговори. Т.е. нямаш възможността за работа със съответния ментор или лектор. On-Line формата е до голяма степен самообучаване чрез видеолекциите. 

0
smoovetd avatar smoovetd 6 Точки

Здравей,

Аз съм онлайн студент в СофтУни от април 2015-та година. Не съм бил в присъствено обучение, понеже не мисля, че ще мога да съм ефективен след работен ден да ходя и на лекция докато онлайн формата дава гъвкавост. Най-късно на другия ден са качени видеата от лекцията, а другите ресурси като презентации/домашни се качват и предварително. Всичко зависи от това колко време отделяш и да не се отчайваш, ми да разбиваш проблемите на по-малки такива и да им търсиш решението. Гугъл става пръв приятел. Също така можеш спокойно да ползваш форума, а напоследък можеш да питаш всякакви въпроси в sli.do ( платформа,в която за всяка лекция има отделна тема и там питаш конкретни въпроси ( може и анонимно ) и ти отговарят преподавателите). На мен не ми се е налагало до сега да питам там или във форума, но често съм намирал отговори на проблеми, с които съм се сблъсквал именно във форума.

Всичко зависи до това колко време и усилия можеш да отделиш. Също така ако нещо не става веднага с отделяне на повече време ще се получи. Домашните са много добър помощник, понеже се почва от елементарни примери, които общо взето са решени в лекцията, но с променени стойности, до много сложни главоблъсканици. Достатъчно на брой са и с различна трудност. Лично аз рядко успявам да реша всички задачи за всяка тема, но това не излиза фатално накрая.

За мен лично това е перфектната формула, понеже съчетавам учене и работа. Имало е неуспехи - с фронтенда нещата не се получиха, понеже не можах да отделя необходимото време, но от януари догодина ще се захващам пак с него.

Това е моя опит, дано отговаря до някаква степен на въпроса ти.

Поздрави,

Боян

4
Isibel avatar Isibel 41 Точки

Здравей,

Аз също съм онлайн от самото начало напълно начинаеща, задавала съм си същите въпроси като теб. Предполагам, че да си присъствена форма носи своите преференции, но честно казано и онлайн формата си има такива. Понякога когато ти се налага сам да търсиш някакво решение за проблем може би най-добре вникваш в решението му. Освен това това, че не си присъствен не означава, че си лишен от комуникация с колегите си - имаш форума, а също и фейсбук група, където можеш да се обръщаш за помощ. Присъствен или онлайн трябва здраво бачкане и желание това е формулата. Няма да забравя, когато ме скъсаха на първия изпит след приемния как осъзнах, че трябва да се върна от самото начало да смеля всичко здраво и от там да надграждам. Сега имам отличен успех, работила съм в екипи с други колеги през скайп и т.н. и сме правили страхотни проекти, това че съм онлайн не ме е изолирало от опита на другите.

Успех! 

1
hauslex avatar hauslex 2 Точки

Благодаря на всички за отговорите ,чудесни сте!

Явно наистина опира до това ,колко усилия полагаш!

2