Exercises: Dictionaries, Lambda and LINQ - 09. Legendary Farming
Здравейте,
на тази задача ми дава 60 от 100 и тъй като нямам останалите тестове не мога да се сетя къде греша.
Здравейте,
на тази задача ми дава 60 от 100 и тъй като нямам останалите тестове не мога да се сетя къде греша.
На мен Judge ми даваше толкова, когато вместо да спра след героичните точки, достигащи границата от 250, импортвах всички ресурси до края на прочетения ред.
Предполагам, че и при теб е така, но (извинявай), нямам време да разглеждам написания код.
Дано това да ти е от полза.
Успех!
Колега първо вместо всеки път да казваш .ToLower() може директно да напишеш var input = Console.ReadLine().ToLower().Split(' ').ToArray();
И също в условието е казано "On the next three lines, print the remaining key materials in descending order by quantity .If two key materials have the same quantity, print them in alphabetical order" .
Предлагам ти като принтираш на конзолата да ги сортираш по стойност
KeyItems = KeyItems.OrderByDescending(x => x.Value) .ToDictionary(x => x.Key, x => x.Value);
Провери дали имаш съвпадащи стойности след това
if (KeyItems.Values.Distinct().Count() != 3) {//if 2 of 3 key materials have the same value print them in alphabetical order KeyItems = KeyItems.OrderBy(x => x.Key) .ToDictionary(x => x.Key, x => x.Value); }
После махни от
KeyItems[NameResource] -= 250;
и пак сортирай по стойност ,аз така направих дава ми 90/100.