Exam 16 October 2016 - 03. Spy Master
Здравейте,
Условието в judge е на този адрес: https://judge.softuni.bg/Contests/Practice/Index/325#2
Решавах тази задача 2 часа на изпита и изкарах 42 точки. Няма смисъл да пускам код - основно налучквах.
Проблема ми се стори не с условието, не с алгоритъма, а че не бях сигурен кой инструмент и как да ползвам. Например, при най-малката промяна в регекса ставаха големи поразии и не винаги ескейпинга ми работеше еднакво в сторма и в regex101. Друго нещо, което изглежда лесно е да заменя резултата от "exec" с променения стринг и как да взема "specialKey" case insensitive, а думата след него case sensitive. Гледам някой колеги са използвали line.replace(regex, function(match, s1, s1...){...}), а проблема с главни и малки букви са го оправили с няколко проверки.
Може ли да ми дадете вашите решения, много искам да видя колкото се може повече варианти, тъй като мисля да отида на повишителен и искам дотогава да зацепя тези малки хитрини за regex-а.
Ако някой може да каже освен лекциите и примерните изпити как се е готвил специално за тoзи тип задачи..
Мерси! :)
Благодаря, не се бях сетил да сравня оригиналния мач с такъв във UpperCase. На изпита ми дойдоха всякакви неефективни решения, дори hardcode-нах specialKey и го сменях в целия текст с флаг i, за да не ползвам флаг i в основния патърн. Не знам как съм се сетил за това, а не за бързия вариант.