MEAN stack май 2017, защо?
Здравейте колеги. Днес от лекцията стана ясно, че MEAN stack модула, ще започне чак през май месец 2017. Може ли някой от екипа на СофтУни да даде разяснение, защо хората които искат да се занимават с Javascript, реално трябва да чакат от декември до май, близо 6 месеца.
Разбирам, че има модул Web Fundamentals, който е един месец и реално дава основи по html и css, но това не е оправдание да има дупка от още 4-5 месеца до същината на Javascript. Другите специалности си започват със сериозни модули, а хората като мен, които чакат MEAN stack трябва да чакат половин година за да научат най-важното по професията.
Има ли вариант да се направи курса да стартира поне от февруари, март месец? Някакси не е много приятно да имаме 6 месеца дупка и да забравим половината неща от сегашния модул и да се чудим какво да правим.
Отворени курсове в софтуни има колкото искаш и да можеш да седнеш и да ги гледаш. Проблема тук е друг, първо Javascript специалността е доста урязана спрямо останалите специалности от към модули.
Да, MEAN stack е много хубаво нещо да се знае, но не е целия Javascript. Второ, имаше толкова много #hype покрай новата програма в СофтУни за специалностите и сега като някои хора са решили,че им се учи Javascript, какво получават? 6 месеца нищо.
Аз съм от хората, които са от стария випуск, където учихме Programming Fundamentals 6 месеца, и съответно решиха да сменят програмата. Викам си добре, няма проблеми ще разгледам някакви технологии и ще понауча нещо ново. Но в този момент въобще не съм фен на цялата организация. Не може всички специалности да продължават и да няма прекъсвания и да учат по още 2-4 модула, а ние които искаме да учим javascript получаваме курс по html и css и чакане от 6 месеца за същината на специалността.
Доста странно беше и че не позволяваха отворените курсове по node.js angular и express които текат сега да се признават за MEAN stack. За мийн стак време няма, но отворени курсове на същата тема няма проблем да се организират :) абе така ще е, който не му харесва...
На мен ми се искаше да запиша отворените курсове, но нямам как. Караме в момента този модул + ходя на работа, малко няма как да станат нещата. Иначе "абе така ще е, който не му харесва..." не трябва да е така. Се пак сме решили да учим в СофтУни и им се доверяваме с обучението си, няма причина в другите професии всичко да е точно, а съм сигурен, че хората които искат да запишат професията, не са си мислели, че ще имат дупка от 6 месеца.