Какво означава бъг/ове/ ?
Точното определение на "бъг" не ме е кристално ясно. От приятели знам някакво разяснение за бъг /бъгна ми се фейсбука/, но в C# не мога да си обясна значението. Някой би ли могъл да ми обясни какво точно е бъг :))
Точното определение на "бъг" не ме е кристално ясно. От приятели знам някакво разяснение за бъг /бъгна ми се фейсбука/, но в C# не мога да си обясна значението. Някой би ли могъл да ми обясни какво точно е бъг :))
Израза който се ползва масово няма нищо общо с този в програмирането !
Software bug мисля , че това е отговора на въпроса ти
И тук ли се появиха минусджии а ?!
Най-просто казано - като ти се счупи програмата, то най-вероятно има някакъв бъг в нея. С други думи - при самата компилация се появява нежелано поведение (не е задължително програмата да се "счупи").
Разбирай го, като програмна грешка.
Скоро четох някъде, че първия бъг ever е бил истински bug (буболечка) залепнала за електрониката. От тогава насам, когато компютъра се развали - това все едно е залепнала буболечка за електрониката, следователно разваля работата на компютъра, това е bug.
Ето откъде идва историята.Четох тази статия преди време и сега се сетих за <нея> .Всичко пак е разработка на военните :D
В development workflow-а, бъг е всичко, което не работи така, както е в предварителното задание /спецификацията/. Т.е. бъг би могло да бъде дори цветът на бутона, ако е червен, а в спецификацията пише да бъде зелен.
Българската страница на Уикипедия с обяснението. Интересна е историятя, за това как е възникнал терминът- с откриването на молец, който е бил причина да не работи компютъра. Днес се използва за грешка в софтъера.
Просто просто, ако програмата ви се провали, това най-вероятно се дължи на грешка. С други думи, нежеланото поведение се проявява по време на компилация (програмата не винаги се "счупва"). x trench run