Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Aleksa avatar Aleksa 5 Точки

Какво означава бъг/ове/ ?

Точното определение на "бъг" не ме е кристално ясно. От приятели знам някакво разяснение за бъг /бъгна ми се фейсбука/, но в C# не мога да си обясна значението. Някой би ли могъл да ми обясни какво точно е бъг :))

Тагове:
1
Programming Basics
georgi950 avatar georgi950 65 Точки

Цък - тук е обяснено какво представлява. smile

2
iliev72 avatar iliev72 146 Точки

Израза който се ползва масово няма нищо общо с този в програмирането !

Software bug мисля , че това е отговора на въпроса ти smile

 

0
iliev72 avatar iliev72 146 Точки

И тук ли се появиха минусджии а ?!

0
dsmilyanov avatar dsmilyanov 237 Точки

Най-просто казано - като ти се счупи програмата, то най-вероятно има някакъв бъг в нея. С други думи - при самата компилация се появява нежелано поведение (не е задължително програмата да се "счупи").

0
DJZoning avatar DJZoning 85 Точки

Скоро четох някъде, че първия бъг ever е бил истински bug (буболечка) залепнала за електрониката. От тогава насам, когато компютъра се развали - това все едно е залепнала буболечка за електрониката, следователно разваля работата на компютъра, това е bug.

2
StanDimitroff avatar StanDimitroff 90 Точки

Ето откъде идва историята.Четох тази статия преди време и сега се сетих за <нея> .Всичко пак е разработка на военните :D

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

В development workflow-а, бъг е всичко, което не работи така, както е в предварителното задание /спецификацията/. Т.е. бъг би могло да бъде дори цветът на бутона, ако е червен, а в спецификацията пише да бъде зелен.

2
nadia_dr avatar nadia_dr 13 Точки

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BD%D0%B0_%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0

Българската страница на Уикипедия с обяснението. Интересна е историятя, за това как е възникнал терминът- с откриването на молец, който е бил причина да не работи компютъра. Днес се използва за грешка в софтъера.

0