[Java] Media Capture Devices Operation

Здравейте!

Занимавам се с едно проектче, и ми е нужно да записвам видео от различни източници. Ще ми се да го направя на джава, но ако и тук не намеря нещата които ми трябват, май ще сменям езика...
Та след известно търсене стигнах до JMF фреймуърка. Сложих си го с някви големи мъки, но се оказа, че не ми детектва камерите въобще, а само микрофоните. После от някви теми в StackOverflow стигнах до ня'ква алтернатива - FMJ. Него си го инсталирах, обаче при включване на jar-oвете в проекта ми, не ми дава да импортна нищо от това което е импортвано по примерните кодове.

Нужно ми е да детектвам всички входни видео устройства, като много важно - дори и кепчър платки ( това ми е основния проблем ). Да запивам сигналите от тях в някакъв формат и дори да ги едитвам. Примерно нещо от сорта на: от 3 сигнала да сглобявам 1 видео като единия сигнал заема горния десен ъгъл, втория горен ляв ъгъл и третия цялата долна част.
Като цяло това с едитването е на доста заден план, най - важното е да мога да приемам видеото по някакъв начин.

Конкретни въпроси:

1. Ако сте правили побовни неща, може ли библиотеките които сте пробвали и примерен код / инструкции за инсталация на библиотеката и т.н.

2. Предполагам има вариант аз да мога да си напиша библиотека за това (независимо колко време ще ми отнеме), но нямам идея от къде да почна да чета. Как въобще да стигна до системна информация? Как да разбера, че някое устройство е кепчър платка, уеб камера или каквото и да е? Как да приемам каквато и да е информация от каквото и да е устройство? Как да енкодирам някъв си там сигнал във видео / аудио / снимка и т.н?

 

П.П. Обещавам ако направя библиотека да е мега яка и да я шерна за света! :Д


Поздрави,
Блъдя