Python or C# ?
Здравейте!
Бих искала да попитам относно курса Programming Basics - Python не е ли по-добрият вариант за полагане на основи? Ако не -защо точно C# е изборът на СофтУни?
Благодаря :)
Здравейте!
Бих искала да попитам относно курса Programming Basics - Python не е ли по-добрият вариант за полагане на основи? Ако не -защо точно C# е изборът на СофтУни?
Благодаря :)
Освен малки разлики в структурите от данни, не бих казал, че има голяма разлика (поне за начинаещи) в двата езика. Аз съм учил по малко и от двата и разликите в единият ти помагат да разбереш по-добре другият, и обратното. Ако за теб има голямо значение кой ще избереш, виж в Wiki приложенията на двата езика и си избери този, който мислиш, че ще ти свърши по-голяма работа в бъдеще.
Ако си начинаещ, може би C# би ти бил по-лесен, заради дебъгера.
Поздрави
Ами ако си дете то сигурно ще е добре да почнеш от Python, защото е най-лесно.C# е обектно-ориентиран типизиран език докато Python е скриптов език. Все едно да сравняваш строителна фирма и фирма за строителни ремонти и дизайнерски решения.
Има една приказка ако човек се чуди между Python и Javascript - защото и двата са скриптови езици - Python е някъде, Javascript е навсякъде.
Същото важи в известна степен ако сравняваш Python и С#.
C# е по-близък по синтаксис с другите езици от Python и ако знаеш него почти знаеш Java и си по-близо до другите езици. Python е уникален и ако тръгнеш с него после да научиш другите ще ти е трудно. Но научиш ли C# ...по лесно ще минеш на Python.
От тук разбирам, че конкуренцията между двата езика е наистина голяма: https://softuni.bg/blog/tiobe-index-september-2016
А до сега единственото съображение бе прилика откъм синтаксис и тип език с Java... Което всъщност не е никак малко наистина, само дето Java въобще не ме интересува...
Според мен C# е малко по-подходящ за полагане на основи, тъй като е по-стандартен и универсален като синтаксис, докато в Python има доста особености, които важат само за него. Също така реализацията на ООП в C# е по-подходяща за запознаване с основните принципи, а силното типизиране предпазва от някои подводни камъни.
Python често е цитиран като най-подходящ за начинаещи, но по-скоро защото лесно се почва с него, а не защото предлага по-солидна основа.
Също така като че ли се търсят доста повече програмисти с Java И C#, отколкото с Python.
Иначе лично на мен Python ми харесва много повече, но уви, СофтУни не предлага такава специалност :(
Благодаря Ви за отговорите! :)