Оценката на домашните на български или английски трябва да бъде?
Може би съм пропуснал или не е споменавано, но оценката на домашните на какъв език трябва да бъде?
Може би съм пропуснал или не е споменавано, но оценката на домашните на какъв език трябва да бъде?
На български :) Може и на англииски, ограничения няма, но може някои да се издразни и да ти сложи ниска оценка.
Извинявам се на автора, но да използвам темата за един въпрос - минималния брой домашни, който трябва да оценим 3 ли беше?
Да, по 3 домашни най-малко на тема, но колкото повече, толкова повече!
По-точния отговор е, че са ти необходими по три проверени от всяко домашно, за да си получиш пълния брой точки за това (не помня колко са точно). От всяко следващо проверено домашно, ползата ти е само за собствен experience, без точково изражение.
Аз зададох същия въпрос на евлоги Христов на първата лекция, той ми отговори, че е добре да е на български език.:)
И аз на 2-те домашни, които проверих до сега, писах коментарите на български.
Според мен след като задачите са зададени на английски, е нормално и коментарите да са на английски. Моля да бъда извинен, ако съм причинил неудобство на някого с езика.
Да, точно в този ред на мисли беше и моето питане.
И според мен няма значение на какъв език са. Домашните са на английски, за да се учим да четем и разбираме терминологията главно, че нали повечето информация в интернет е на английски.
Коментарите на домашните са от българи за българи, така че надали има значение езика :)
Обикновенно пиша коментарите на български език. Опитах веднъж да вмъкна думи на английски език- част от кода, който проверявах за да покажа точно къде аз намирам грешка, но не успях. При опит за събмит ми излезе грешка и не ми се изпрати оценката.
В тази връзка дали не би било добре да е позволено да използваме и английски думи в коментара с цел да сме по-конкретни ако има грешка, къде да си я намери колегата/колежката отсреща?