Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

cefothe avatar cefothe 16 Точки

Резултати от изпита

Здравейте намерих нещо много интересно. Проверявах си резултата от изпита и намерих следния коментар в системата им Задача: { 1: 100, 2: 100, 3: 0, 4: , 5: 100, 6: 100, 7: 100, 8: 100, 9: 100, 10: 100, 11: 100, 12: , 13: 100, 14: 100, 15: , 16: 100, 17: , 18: , 19: , 20: }. Малко не ми е ясно как са достигнали до този резултат, ако може някои да ми даде повече информация. Не казвам, че всички задачи са ми вярно но поне тези за UPDATE съм ги направил, както и едната процедура. 

Тагове:
0
Databases Basics - MySQL 28/10/2016 00:47:31
stambi4a avatar stambi4a 126 Точки

За задачите където нямаш точки, освен, че не са дали точки в judge или въобще не са събмитнати в judge, вероятно нямаш и качено решение за тях в зипа през линка на изпита от страницата на курса.

0
cefothe avatar cefothe 16 Точки

Колега изтеглих си зипа и проверих какво съм качвам. И само бонус задачата не съм качил. Очаквах поне малък коментар на задачите, ако съм ги сгрешил. Че и без друго не можеше да ги тестваме в judge. 

1
stambi4a avatar stambi4a 126 Точки

Добре е да отключат изпита за практика. Като решиш задачите за които не са ти дали точки, можеш сам да прецениш какви са ти грешките без коментарите на проверяващите.

0
cefothe avatar cefothe 16 Точки

Колега съгласен съм с теб, но до кога ще чакаме с такива неща. Само на една от тяхните задачи не ми дава тяхния отговор от условията които са дали.

0
PlamenKoinov avatar PlamenKoinov 23 Точки

Здравей виждам , сега ще ти кажа защо нямаш точки на някои задачи.

/* Task 2: Update Arrived Flights*/

Update all flights with status-‘Arrived Airline ID, to 1.

Казва се ъпдейтни всички полети които имат статус "Arrived" на AirlineID да е равно на 1 ,а ти си направил точно обратното.

UPDATE flights SET status='Arrived' WHERE airline_id=1;

/*Task 6: Extract all Customers which are departing from their Home Town - TODO: Check*/

На тази задача се изисква да изкараш всички потребители които ще летят от своя роден град. Уловката тука е че трябва и да ги филтрираш по полети ,които са в статус "departing" ,а ти си порпуснал тази част , затова не ти минава нулевия тест и нямаш никакви точки. Погледни си решението и ще видиш.

/*Task 9: Extract the Last 5 Flights, which are departing. */

Тук след като не ти минава нулевия тест също нямаше как да ти дам точки. Принципно тука уловката е в сортировката и трябваше да се направи с подзаявка.

/*Task 11: Extract all Airports and the Count of People departing from them */

Тук си забравил да джойнеш полетите и затова не ти излиза правилния отговор.

Та като цяло сме давали максимални точки за задача ако ти минават нулевите тестове. Понеже тях ги имаше в условието и можеше да се види дали си в правилна посока или не. Не сме ощетявали ако някой тест не ти е излязъл в Джъдж понеже ти няма как да разбереш. Надявам се да съм ти отговорил на въпросите , ако имаш някакви други няма проблем да ме намериш в facebook и да ми пишеш ще ти отговоря ако мога.

 

 

1
cefothe avatar cefothe 16 Точки

Ще ми кажеш ли за процедурите къде е грешката.

0
PlamenKoinov avatar PlamenKoinov 23 Точки

А да извинявай за тях забравих.

1вата процедура ти дава тази грешка

Field 'review_id' doesn't have a default value

Понеже id-то не е AUTO_INCREMENT трябва сам да успееш да го намериш и да го налееш в таблицата. customer_reviews трябва да има id , а ти не си го сложил затова имаш 0.

            INSERT INTO customer_reviews(review_content,review_grade ,airline_id,customer_id)

            VALUES (review_content,review_grade ,airline,customer_id);

На втората същата работа

Field 'ticket_id' doesn't have a default value

След като няма дефаултна стойноста трябва ти да я сложиш по някакъв начин и затова не ти минава и имаш 0 точки.

0
cefothe avatar cefothe 16 Точки
CREATE TABLE customer_reviews(
	review_id INT PRIMARY KEY AUTO_INCREMENT,
	review_content VARCHAR(255) NOT NULL,
	review_grade INT,
	airline_id INT,
	customer_id INT,
	CHECK (review_grade BETWEEN 0 AND 10),
	CONSTRAINT fk_customer_reviews_airline  FOREIGN KEY (airline_id)  REFERENCES airlines(airline_id),
	CONSTRAINT fk_customer_reviews_airline_customer  FOREIGN KEY (customer_id)  REFERENCES customers(customer_id)
);

/* CREATE customer_bank_accounts*/
CREATE TABLE customer_bank_accounts(
	account_id INT PRIMARY KEY AUTO_INCREMENT,
	account_number VARCHAR(10) NOT NULL UNIQUE,
	balance DECIMAL(10,2) NOT NULL,
	customer_id INT,
	CONSTRAINT fk_customer_bank_accounts_customer  FOREIGN KEY (customer_id)  REFERENCES customers(customer_id)
);

 Колега аз съм работил с моите таблици, които съм създал и те са AUTO_INCREMENT

0
28/10/2016 14:25:23
Sanity avatar Sanity Trainer 194 Точки

Оценяването на изпита представляваше минаването през всеки един човек, и всяко едно query поотделно, като естествено, не минавахме през query-тата, които имат 100 точки, просто няма смисъл, тък като това са пълния брой точки. Проверяването се състоеше от 2 фази.

1-ва фаза: Минахме през всеки един човек в Judge и retest-нахме кода му, ако му даде пълен брой точки, естествено минаваме на следващия, ако не даде, гледаме решението, ако то е близко до авторското.. Ако си изпуснал нещо за което не става ясно от условието... му променяме решението, така че да Judge да му даде пълен брой точки. Ако нулевия тест не минава и трябва да направим драстична промяна в решението (като да разместим тотално реда на Join-овете, да добавим 2 сортирания и 3 WHERE-а)... не сме давали точки на човека. 

След като приключихме с първа фаза и бяхме сигурни че сме минали през всички, които са събмитнали само в Judge, преминахме към втора фаза.

2-ра фаза: Минахме през всеки един човек, събмитнал query-тата си като домашно в сайта, през всяко едно query, което не минаваше в Judge на конкретния човек, и събмитвахме кода от текстовия файл. Имаше хора, които просто си бяха наблъскали query-тата като plane text, без никаква индикация, кое кое е, и очакваха от нас да гадаем кое query за коя задача е ... Въпреки че, когато беше обявено домашното, им беше казано да си го структурира ( да сложат по една цифричка отгоре коя секция и коя задача: пример - '3.3'). Та след като минавахме през всяко едно query, имаше задачи, на които не можеше да решиш всичко само с помоща на нулевия тест... Визирам задача от 7 на query-тата нататък ... На тези задачи, не сме гледали особено много решенията, видим ли че минава нулевия тест, даваме 100 точки. 1,2,3 от query-тата бяха смешни... Не мисля че има хора които не са ги решили. 4,5,6 от query--тата се виждаха тотално като грешки дори и само от нулевия тест. За процедурите имаше 1 уловка, коята ясно беше описана в условието, и доста пъти беше питана на изпита, и все пак много хора изгърмяха на нея ... Trigger-а беше бонус задача и там много хора изгърмяха. задачите от втората секция (DML) бяха меко казано елементарни, и 90 % от хората без да преувеличавам, имат по 100 точки на всяка там ... Много хора гърмяха на Update Tickets ... Но малко бяха забелязани със решение близо до авторското, което не трябва да се изменя драстично, и на тях им бяха дадени точки за задачата. 

През 2-те фази на проверяването бяха извършени само повишения в точките, и то драстични. Резултатите като точки са доста добри, и мисля че подобни резултатите биха се получили дори и ако не беше станал проблема с Judge системата по време на изпита, ако не и по-ниски...

Всяка една уловка в query-тата, която е била описана индиректно ... Е била напълно забравяна по време на проверките... С други думи, ако ви минава главната логика, но не хващате уловката... Пак ви даваме 100 точки.

Там където има "" вместо 0 на точки в коментара ви, означава че не сте събмитнали задачата в Judge, и ако сте я събмитнали като домашно, просто не ви е дала точки... Означава че конкретната задача не ви носи никакви точки, било то 0 или empty string.

1
28/10/2016 18:34:01
Alex0101 avatar Alex0101 374 Точки

Здравей , при мен точно дистинкт е причината да имам 0 точки на Section 3: Querying - 07. Customers who will fly.

1-ва фаза: Минахме през всеки един човек в Judge и retest-нахме кода му, ако му даде пълен брой точки, естествено минаваме на следващия, ако не даде, гледаме решението, ако то е близко до авторското (някъде си изпуснал запетая или 'DISTINCT' примерно, или си забравил едно сортиране, и т.н...) му променяме решението, така че да Judge да му даде пълен брой точки. Ако нулевия тест не минава и трябва да направим драстична промяна в решението (като да разместим тотално реда на Join-овете, да добавим 2 сортирания и 3 WHERE-а)... не сме давали точки на човека. 
 

http://picpaste.com/distinct-Y5twJ3T4.png - скриншот на резулата ат judge.

 

На update trigger-а ,пък дава , че Fights не е коректен обджетк, което не съм сигурен на какво се дължи.

 

Бих бил благодарен на 2 изречения ревю на единствените две задачи, който при мен не са минали.

2
kaloyannikov avatar kaloyannikov 531 Точки

http://pastebin.com/CR317iqY

2те процедури ми дават compile понеже pk-тата нямали default value ами аз приех че са auto_increment съответно ако имаше Judge тоя проблем щях да го видя и да insert-вам и тях.

11та (т.е.17та от изпита) я пуснах и дава 100.

0
Sanity avatar Sanity Trainer 194 Точки

7-ма задача беше единствената с тази уловка, видях че при теб минава, обаче това нещо се виждаше от нулевия тест, до който вие имахте достъп по време на изпита и можехте да си оправите грешката... Давах примери за задачите където нулевия тест минаваше и трябваше да ви добавим 1-2 думички в решението за да мине и другия тест...

Колкото до Trigger-а не беше събмитнал на правилната стратегия и не се зареждаха таблиците, ние ти променихме стратегията, но пак не минаваше.

Както малко по-горе беше споменато, това не са финални резултати и все още няма оценки... Все пак проверавяме 500 човека по 20 query-та което са близо 10000 query-та едно по едно. Ще минем още веднъж през тях за да сме сигурни, че няма такива неща.

0
28/10/2016 13:57:27
kalinamomkova avatar kalinamomkova 26 Точки

Да се включа и аз в темата. Защо в джъдж имам само 700 точки и никаква информация в профила за изпита. Сега си пуснах остналите задачи в джъдж като практика. На останалите задачи ми минават или всички или само нулевите тестове с изкючение на 2 задачи. Възможно ли е да съм останала пропусната някъде в суматохата?

2
Sanity avatar Sanity Trainer 194 Точки

В профила би трябвало да имаш актуалните си точки.

0
kalinamomkova avatar kalinamomkova 26 Точки

Здравей,

Благодаря ти за отговора, наистина в профила си имам точки, но на 9-та задача са 50 при положение, че джъдж ми дава 100. А и отиваме в момента, че при положение, че нулевия тест ми е минавал и сме нямали джъдж е нямало как да знам, че другия тест няма да ми мине, за да си преправя заявката. Както и да е, ако не си харесам оценката най вероятно ще се разходя до поправката. Няма да ми се напукат петичките.

Още веднъж, благодаря много за отговора:)

0
alexei.tcekov avatar alexei.tcekov 33 Точки

Здравейте ... може ли някой от оценяващите да погледне ? ... Едната процедура поради NULL най-вероятно не приема резултата,а за втората процедура е сходен проблема, но там съм си изтървал TicketID ... и положителен нулев тест на

задача 17 - section 3 - q11

http://picpaste.com/s3q11-LL93ujCs.jpg

 

http://picpaste.com/s4prog1-JdIkGQsj.jpg

 

http://picpaste.com/s4prog2-uLyXh4ee.jpg

0
28/10/2016 19:36:19
n_stoyanov avatar n_stoyanov 3 Точки

Здравейте, туко що си погледнах коментарите от оценяването на изпита и на 13 задача, ми трябва само 1 DISTINCT, за да ми мине на 100 точки, но съм получил 0, въпреки че при работещ джъдж това би се забелязало веднага.

 

0
28/10/2016 18:21:15
Alex0101 avatar Alex0101 374 Точки

И аз имах същия проблем с дистинкт.

А за тригера, на мен ми минава нулевия тест, но все пак нямам никакви точки, противно на обещаното

0
Sanity avatar Sanity Trainer 194 Точки

Повтарям... Отново... Това не са финалните резултати, ще бъдат прегледани още един път. Това е и главната причина все още да нямате оценки, защото не са окончателните резултати.

2
nstalev avatar nstalev 0 Точки

Здравейте,

Искам да попитам, всички ли имат коментари в профилите си? Защото аз все още нямам резултати в профила си, а в джъджа имам точки само на тези, които съм събмитнал докато работеше.

0
mbencheva avatar mbencheva 52 Точки

Хайде да не се лъжем - този изпит беше пълна пародия. Резултатите, каквито и да се окажат, са пълна безмислица. Дайте сега всички да си признаем, че си лафехме, подсказвахме, разказвахме вицове и кво ли не по време на изпита...(после пък обвинявахме квесторите, че пиели бира...., ами ... аз лично ги разбирам и да не продължавам:-)

А сега спорим за някви елементарини грешки, които въпреки и джъдж-а да работеше, можеше и да не хванем....:-) 

Ами който не е доволен да отиде на повишителен, вече Рояла обяви, че ще е безплатен. Само не ми казвайте, че за хората от провинцията то е супер разход...(е тук си спечелих минусите;-)

Лека вечер на всички,
Поздрави,
Мария

-9
cefothe avatar cefothe 16 Точки

@mbencheva Не знам за хората от така наречената от теб "провинция" ама за мен София е село, но това е друга тема. Някой хора работят събота и неделя и ходено до София им излиза около 100 лева изхарчени пари. А отностно judje записе се на курс по Server Administation, може поне ти да можеш да оправиш такива проблеми !!! Видяхме те колко успяха.

1
mbencheva avatar mbencheva 52 Точки

@cefothe Много благодаря за коментара. По никакъв начин не искам да обиждам хората, които живеят извън София, не беше това поводът за коментара ми. Мисля, че ясно се разбира какво комнетирам

А, че софия е най-голямото село  - това мисля, че никой не може да оспори:-)

 

Поздрави

-5
mbencheva avatar mbencheva 52 Точки

Това е моето виждане за нещата, ако се срмувате да си кажете мението, моля поне не спмете с "-":-)

-7
Kiril98 avatar Kiril98 66 Точки

Аз искам да попитам и за Таск 04. от Section 03 (Querying). В задачата пише да се извадят всички летища СЪС FlightID различно от null, но в теста последното летище е с FlightID null. Тестът ли е сбъркан или условието ?

0
georgi.marokov avatar georgi.marokov 13 Точки

А ще може ли да се качат някъде авторските решения или поне тестовете за да си сравним задачите? 

2
cefothe avatar cefothe 16 Точки

Могат стига да поискат :)

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.