2. Variable in Hexadecimal Format - Homework
Здравейте
опитах се да реша задачата и в конзолата на intelliJ всичко си работи , но в джъджа ми дава Compile time error.
import java.util.Scanner; public class VariableInHexadecimalFormat { public static void main(String[] args) { Scanner scanner = new Scanner(System.in); String input = scanner.nextLine().substring(2); // Console.ReadLine() // 0xFF стринг шестнадесетично число // .substring(2) Искам всичко след втория елемент // substring(2, 5) искам 5 елемента след втория int output = Integer.parseInt(input, 16); // Int.Parse(input) + Convert.ToInt32(input, 16); System.out.println(output); // cw = sout = Console.WriteLine(); } }
Къде бъркам ???
С Integer става. Въпроса ми е защо на клипа е с int и пак се получава дори и в джъджа а при мен не ?
Разбрах ,че Integer е клас който съдържа в себе си int , но само толкова. Какво ще рече това ?
И нали integer се ползвало в асоциативни масиви , листове и подобни ?
ПС: Как да ползвам коментари , които джъджа да не ги взема в предвид и да дава грешки ??? Има ли такава възможност ? Целта ми е да сравня и да си обесня разликите и приликите между двата езика, за да ми стане по-ясно какво точно пиша :)
ПС2: и с int и с Integer става решението. Грешката ми е била в самите коментари. Това означава ли ,че в джъджа не мога да пускам решения с коментари ?
От коментарите е, сега го пробвах с int и без тях.