Loading...
BorislavShekerdzhiyski avatar BorislavShekerdzhiyski 2 Точки

Need help!

Здравейте колеги,

Създадох една рограмка(Item calculator- console app) в C# за лични нужди.Програмката работи добре, за сега ... обаче немога да разбера кое .exe да ползвам от тук нататък, като я използвам. В директорията на програмката имам някакви папки Debug и в тях има еxe-та и се чудя кое от всички еxe-та ще ми върши работа.

Извинявам се за глупавия въпрос и предварително благодаря за помощта. :)

Тагове:
1
Programming Basics
koksibg avatar koksibg 892 Точки
Best Answer

Според мен трябва да стартираш ехе-то от папка bin. - ето един примерен път от моя комп:

C:\Users\koksi\Documents\Visual Studio 2015\Projects\DataTypesAndVariables\Circle_Area\bin\Debug

в папка bin, после debug, след което първото ехе, защото има и друго такова ехе, но с двойно разширение, прин мен напр. е така:

1-вото ехе:

Circle_Area.exe

2-рото:

Circle_Area.vshost.exe

макар, че и без значение кое стартираш и двете си работят, макар, че мисля, че е по-правилно да стартираш 1-вото - чисто ехе.

0
09/11/2016 20:52:32

Thanks ! :)

P.S При мен това vshost.exe неработи! Явно пак нещо съм сгафил...

0
koksibg avatar koksibg 892 Точки

Така е това vshost.exe - неработи - с това малко те подвехох - съжалявам за което, но имах напредвид в проекта има и друга папка - obj - където пак има debug, в която пак го имаш чистото ехе. - точно за тези двете говорех - за това във папка bin и другото в папка obj. - просто се обърках в папките. По - правилно е според мен това във папка bin.

0

Здравейте отново колеги,

Ново 20 с въпросната програма.Сега въпросът ми е как след като пусна програмата въведа нужният вход от данни и програмата се изпълни прозореца се затваря и всъщност немога да видя изхода, та въпросът ми е мога ли да направя така че конзолният прозорец да не се затваря веднага след изпълнението на програмата, а например да чака да натисна някой бутон за да прииключи(Press any key to continue)?

Благодаря ви!

0
ambiorix avatar ambiorix 640 Точки

След целия ти код на последния ред сложи един Console.Readline(). Така ще го накараш да чака да му въведеш нещо и тогава ще се затвори.

0

Леле срам ме е от себе си!

Скъсах се да ровя в настройките на конзолния прозорец и изобщо не ми хрумна нещо такова!!!

Мерси много колега!!! :)))

0

Да ама не .... :))

Това с Console.ReadLine(); неработи, или аз не правя нещо както трябва!

0

Здравейте колеги,

Оправих кода с Cosole.ReadLine(); , грешката беше че не бях сейвал промените. Аега всичко е наред.

Благодаря на всички за помощта!

0
cvetomirG avatar cvetomirG 132 Точки

Хвърли един скайп да я прегледаме тая програма

0
g_todorov avatar g_todorov 106 Точки

Здравей,

заинтригува ме - напиши един скайп, за да видя и аз програмата.

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.