Как да направим страницата pixel perfect?
Колеги, започнах да правя домашните от лекцията за формуляри да са pixel perfect, макар че не се изисква. Справям се до момента в който не се наложи да се донаместват елементите с маргини и падинги. След това започва едно гадаене на пиксели, на размери. Едно мръднеш, друго се размеси и отнема страшно много време. Една задача я решавам за повече време отколкото ще бъде целия изпит, което никак не е добре. И пак не става идеално. Дори съм вкарал само семантика. Представям си какъв ад ще е ако трябва и да е responsive. А уж имам и малко опит зад гърба си. Вероятно нещо изпускам.
Та бих искал да предизвикам дискусия за това дали ползвате някаква стратегия за бързо наместване на елементите. Нещо от вида: по какво разбирате кои са най-подходящите тагове за реализацията на дадена картинка; започва се от най-големите елементи и се слиза до по-малките, или обратно; първо се слагат маргини и след това падинги, или обратно; и т.н. и т.н.
Вероятно темата е по-подходяща за по-напредналите, но със сигурност в един момент всички ще се сблъскат с подобни проблеми. И то много скоро.
Аз досега винаги съм започвал отвътре навън. Задължително ще пробвам съвета ти при следващата задача. Благодаря!