Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
ImNotBot avatar ImNotBot 39 Точки

Има ли вариянт Кенов да води C#Web през Януари 2017?

Въпросът ми е към администрацията и е породен от факта, че подобен курс трябва да се води от опитен лектор (професионалист) като Ивайло Кенов. В модула по бази данни съм и най-вероятно повечето от нас ще се съгласят с мен, че за да преподаваш в такъв курс (Entity или ASP.NET), трябва да имаш солиден опит в областта. За колегите, които мислят така - ударете по едно ъп-че, за да се види дали има толкова желаещи, колкото си мисля.

RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки
Best Answer

Нека се включа малко по-конкретно в темата.

На въпроса дали е възможно Ивайло Кенов да е лекторът на идната инстанция по ASP.NET MVC от Януари 2017 - има 2 месеца до тогава и не сме финализирали дали ще е част от лекторския състав или не, но по-вероятно е да не бъде.

Причините, ако не се случи, са много, но по-големите сред тях са това, че има огромна доза материали, които трябва да се преправят или те първа създадат; трябва да се мигрират задачите към judge системат, заради бъдещият ни план да автоматизираме DB и Web траковете напълно. Все неща, с които външнен лектор трудно може да се нагърби, заради времето, което отнема и нуждата от постоянна комуникация вътре в екипа.

Лекторският ни състав за момента е богат на хора с опит в различни сфери, а търсенето на нови кадри за непопълнените позиции продължава. В четвъртък стартира курсът Обучение за трейнъри, където се надяваме, че ще има звезди :)

Надявам се, че не съм засегнал никого с предходния пост, идеята ми е че едно предложение не е достатъчно просто да има много upvotes, за да се превърне в реалност :)

Що се отнася до времетраенето - при свободни зали и трейнърски ресурс е възможно да има още един ден за упражнения, т.е. занятията от три в седмица, да станат четири. Като ако това се реализира по-вероятно е четвъртото занятие да е следобедно. Не са двойно повече часове, но е повече от нищо.

Поздрави

3
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Искам само да ви уведомя, че изборите, които минаха тази неделя бяха за президент на република България, а не за лектор на курса по Web ;-)

-11
Ivailo_Kodov avatar Ivailo_Kodov 97 Точки

Въпреки, че минаха изборите.. Аз съм съгласен с колегата, относно по-опитния преподавател, защото все пак сме тук, за да получим максимално знания от Софтуни. Освен да викнем Слави Трифонов да ни пусне референдум  :)

10
val4o89 avatar val4o89 240 Точки

Би било много добре да има опитен преподавател (професионалист) на лекция и топ студент на упражнение. И като ще си пожелаваме желание, аз бих се изкефил през другия модул да имаме наистина "двойно повече часове" каквто каза Наков през лятото, щото сега в ДБ фундаменталс е много разводнено.

11
Ivanov.Ivan avatar Ivanov.Ivan Trainer 558 Точки

И аз искам JavaWeb да се води от някой опитен ... Например Иван Йонков .... 

9
stambi4a avatar stambi4a 126 Точки

А има ли вариант Дарин Димитров, all time rank #2 в SO, който е един от най-добрите в SO по ASP.NET-MVC?

2
14/11/2016 21:27:47
petar.dimitrov.86 avatar petar.dimitrov.86 450 Точки

Няма да ни огрее според мен. Все пак сме от редовния поток и сме взети за даденост, и каквото и да стане се предполага, че ще търпим и ще избутаме до края. Отворените курсове явно са по-важни. Колкото и да е добро предложението, за съжаление ще остане като глас в пустинята :)

12
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Напротив. Просто е стил предложение - отиваш в енергото и предлагаш да се намали цената на тока. Много добро предложение, ако го пуснеш във "форума" е очевидно, че всички ще го одобрят, направо цяло чудо, че енергото не го приемат с толкова много гласове "за" :)

-10
dimityr.jechev avatar dimityr.jechev 197 Точки

Повече изглежда като - плащаш на енергото за 220 волта ток,а ти получаваш по някаква причина 150-160 волта. Разбира се ,че ще искаш 220 волта ,особено като си видял разликата между 220 и 150. Чудиш се ,защо не иска никой 150 волта ли ? Ми виж последната инстанция на курса ASP.NET MVC. Тези уникални лекции ,в които не може се разбере нищо заради дикцията на лектора или тази уникална подготовка за 4 часа ,на която се дигна база с Entity Framework и до ASP.NET MVC не се стига.

 

7
15/11/2016 16:55:09
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Значи, ако получаваш 150 от 220 е редно да искаш 220, а не 350:)

Нека не прибързваме с заключенията как ще протече идната инстанция по ASP.NET

-8
deniz avatar deniz 29 Точки

Аз също съм на мнението , че трябва да ни преподава някой, с повече опит и практика! Също така часовете да се направят както бяха преди: 3 дена лекции и 2 дена упражнения.. Сегашният курс е много разпокъсан..то се вижда ,колко са заинтересовани и нахъсани хората ,не може да запълним и 1/3 от залата.. 

8
15/11/2016 10:22:43
val4o89 avatar val4o89 240 Точки

Съгласен съм, просто не остава време за всички примери, също така това с мешането на двете групи - Java и C# e пълна загуба на време...

0
antonskief avatar antonskief 8 Точки

Абсолютно съм съгласен с мненията на колегите. Всеки, който е присъствал на лекция на Кенов, също би се съгласил с нас за неговите умения и качества на лектор. Споделям мнението, че остава едно впечатление за неравнопоставеност при избора на лектори за външните курсове и модулите от основната програма на СофтУни, което не намирам за правилно. Дълбоко се съмнявам, че желанието на СофтУни за развитие, надграждане и превръщането му държавно акредитирано учебно заведение може да бъде в синхрон с тази тенденция.

7
DonchoPatronski avatar DonchoPatronski 35 Точки

Божо не, че се справя зле. Последното упражнение(видео) беше много стегнато във времето и добре. Но би ми било трудно да напредвам, ако не гледах и лекции на Кенов... Тоя човек те заразява с любов към C# :)

9
Tanyo avatar Tanyo 152 Точки

Именно поради разликата в преподаването  и не достатъчния практически опит на някой лектори, ще се провокират все повече подобни теми. Лично Аз следващия курс, първо ще видя кои ще са лекторите и тогава ще преценя изобщо има ли смисъл да се записвам ....

Все пак това беше едно от основните неща различаващи СофтУни от останалите университети... А именно преподаватели с богат опит, реални примери от практиката и акуратни препоръки... И да, харизма за да те запали още повече по тая технология или като цяло по програмирането... За жалост понякога се получава обратното.... 

 

 

11
Ivailo_Kodov avatar Ivailo_Kodov 97 Точки

Така като гледам колега, май повечето ще преминем на твойта схема на действие => Първо виж.. после записвай :D 

4
msmilkoff avatar msmilkoff 341 Точки

Именно... И аз мислих това да напиша. Просто в зависимост от преподавателите, вече ще решавам дали да записвам присъствено или онлайн, докато се обучавам от други места и накрая се явя само на изпит. Тези настроения сред студентите според мен говорят доста.

2
17/11/2016 09:11:33