Linux System Administration - ноември 2016
Здравейте
Записа на лекцията е с много лошо качество. Нищо не се разбира и вижда и постоянното трептене е много дразнещо.
Здравейте
Записа на лекцията е с много лошо качество. Нищо не се разбира и вижда и постоянното трептене е много дразнещо.
Да, ако може да качите видеото от монитора, ако има такова. Това качество е ужасно.
Като гледах, водещият не пусна програма за запис на десктопа (ако сте били наблюдателни). Така, че според мен е само статичната камера. Виждат се горе-долу командите, ама звука не е много добър. Също така и липсва презентацията.
Напълно съм съгласен видеото е с много лошо качество. Ако може за в бъдеще да се изпозва камерата на десктопа ще бъдем наистина благодарни.
Видеата продалжават да бъдат с много лошо качество и звук!
Определено качеството не е добро и бих искал и аз да се качва за напред видео от монитора,все пак курса е ориентиран главно с писане на конзола и при това качество онлайн курса до голяма степен се обезмисля ако не може да видиш какво се пише там.
Ами лектора трябваше да качи заявките във файл, ама и тях ги няма (това не е проблема). Имаме право да се откажем от курса до третата лекция и да ни върнат парите, ако не се лъжа. Ако и следващата лекция е така, обмислям този вариант.
А домашно дали ще има, понеже още нищо не се е появило, а е понеделник?
Току що видях, че има видео и само от екрана + pdf файл с резюме от лекцията. Мисля си че има какво се желае от към звука обаче. Доста се напрягам, за да разбера/чуя какво се казва в някои моменти.
Много несериозно отношение към учащите - последния половин час от видеото, което трябва да показва само екрана показва кадри от камерата....мъчна работа
Здравейте,
видеото ще бъде презаписано и ще се използва нов софтуер за запис, за да не се случват подобни проблеми.
Извинявам се още един път
Здравейте, в момента при опит за сваляне на презентацията от втора лекция дава съобщение за грешка:
"Файлът не съществува или имаше проблем със свалянето му... Моля, опитайте по-късно."
Здравейте,
Поради технически проблеми в лекторския лаптоп, ще се наложи видеото от екрана да бъде презаписано. За целта, неговото предоставяне ще бъде забавено до края на седмицата.
Извиняваме се за неудобството и ви благодарим за търпението предварително!
Здравейте,
Имам въпроси относно изпита. Предстоящия изпит върху Debian и нейната файлова система ще състой ? Тест с затворени въпроси a,b,c и т.н. ? Тест с реални практически задачи?
Тест и практическа задача с коефициент 60/40 в полза на практическата задача
Дали някой добър знаещ човек не иска да ми погледне първото домашно, което е готово, но разбира се беше пропуснат крайния срок с 1 ден? Идеята ми е да разбера дали съм се справил.
Условия на домашното тук:
https://drive.google.com/file/d/0BwojZoIhzuR-UzIza2xnRlF0MHc/view?usp=sharing
Отговорът на домашното тук:
https://drive.google.com/file/d/0BwojZoIhzuR-Z3VycGplWVI5ZTQ/view?usp=sharing
Благодаря!!!
Как ви се струва курса колеги? Според мен не е подходящ за начинаещи, както пише в описанието и доста термини са ми чужди. Надявах се да понауча нещо, но за сега не ми се отдава. Търся в момента някакви странични ресурси който да са ми от полза, да навляза по-бързо в нещата. Така или иначе вече е късно за отказване, пък и имам голямо желание да науча поне малко Линукс.
Здрасти,
Изпрати ми email, да ти изпратя малко ресурси за Linux. Според мен трябва да прочетеш и малко теория за Linux.
Здравей, noka@abv.bg ми е мейла. Благодаря предварително за ресурсите.
Привет и от мен. Да си кажа честно за първи път "бутам" линукс и ми е малко тегаво, та и аз бих се възползвал от малко теория за съвсем начинаещи, ако не е проблем. Поща: hts_arenabg@yahoo.com
Мерси.
и това може да ти е от полза, но е с пари
https://www.book.store.bg/p166048/ubuntu-bez-tajni-tom-1-dvd-matiu-helmke.html
Би било също така много добре ако лекторът качи списък с командите, които използва в лекцията + кратко описание за да почнем да свикваме с тях и за да си ги преглеждаме. С една дума -> cheatsheet.
Благодаря