Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Yulia avatar Yulia 1342 Точки

Time Management Methods, Techniques, Tips & Tricks

Здравейте! : )

Сигурно сте виждали известният "студентски триъгълник":

А като добавим работа + спорт(ако искаме и здравето си да поддържаме някак) + любопитството да научим много повече от това, което имаме по програма => нещата стават too complicated... :/ Живота се превръща в една рекурсивно-заплетена стратегия на Time Management и приоритети.

Не са малко обаче и предложените решения на този проблем. Освен многобройните книги по темата, днес попаднах и на една страхотна статия (15 Easy to Follow Daily Productivity Tips Just for You) в един професионален блог за Web Design. По-интересното и различно в тази статия е това, че са предложени и множество програмки и плъгини, които биха ни помогнали за повишаване на продуктиновстта. Няма да повтарям написаното там, препоръчвам на всички да прочетете статията.

Какво е вашето мнение и опит за тези техники, ползвали ли сте подобни програми, които да ви напомнят да почивате(например), или ограничаващи дневното ви време за фейсбук? (имах една такава някога, но... я изтрих xD)

И като цяло: как организирате времето си, как се справяте с множеството задачи навреме и справяте ли се? Имате ли някои по-специални методики за това? Важи ли за вас триъгълника на студента, кои две избирате :D ? Аз ще отговоря на тези въпроси по-късно, любопитно ми е да науча за вашият опит.

PS. Може да харесате страницата на Design Blog във фейсбук - публикуват наистина много полезни неща.

+
10 Best Time Management Extensions for Google Chrome

17
Teamwork and Personal Skills
batebobo avatar batebobo 90 Точки

Уу и аз съм много навит да чуя другите какво мислят по въпроса!

От известно време тайничко се надявам да попадна на някоя такава статия (в този ред на мисли: Благодаря за поста, Юлия :) ), която да ме вкара в релси. За лятото съм решил да ставам рано т.е. не по-късно от 7 сутринта. По този начин през деня ще имам време за продуктивна (в идеалния случай) работа, а през нощта ще мога да си почина като хората. Определено ще пробвам повечето неща от статията, но ме съмнява да инсталирам някакъв помощен software за целта :)

Между сесиите пред компютъра (които са с продължителност ~1 час ако не играя нещо), най-често разпускам с йо-йо в комбинация с някой chill playlist в spotify.

"If you want positive things in your life, think positive."

Този "Law of attraction" съм го срещал в "Подсъзнанието може всичко" - книга, която горещо препоръчвам. Малка по обем творба, но пълна с всякакви съвети (включително law of attraction) и тренировки. (Download link)

С времето ще си редактирам коментара с feedback относно нещата от статията :)


1
kristinapetkova avatar kristinapetkova 11 Точки

Благодаря ти за хубавата статия! Определено ще изпробвам time blocking-а, 10-те минути преди ставане и равносметката преди лягане, изглеждат доста мощни тактики (: 

Колкото до въпросите ти, честно казано аз много пиша и планирам, но обикновено повечето ми планове се провалят за сметка на социалния живот - в крайна сметка приятелите нямат таймер.

От друга страна не бих казала, че когато съм сама също оползотворявам добре времето си - определено често се въвличам в Multitasking и това е пагубно за задачата, която наистина ти е важно да свършиш, както пишеше в тази статия. 

Когато се справям обикновено е, защото се чувствам в добра фирма - имам достатъчно сън, осигурила съм си добро настроение и храна за деня - тоест за мен физическото/умственото/емоционалното състояние трябва да са в баланс, за да се справя. Както разбираш рядко намирам баланса, така че в повечето пъти не съм продуктивна колкото искам и това не ми харесва.

Колкото до програмки - по принцип обичах досега хартиените органайзъри, но минах на телефонен и той ми върши по-добра работа, мога по-динамично да променям нещата и освен това ми напомня, което е мнооого важно. Много съм мотивирана така сутрин си настройвам задачките и после доволно си ги отмятам.

Споделете и вие, че много се разписах (:

 

Поздрави,

Криси

2