Разлика между интензивна и разширена форма на обучение?
Здравейте,
По-точно ме интересува различието времетраенето на обучението, в преподаването и нещо друго по-съществено.
Благодаря
Здравейте,
По-точно ме интересува различието времетраенето на обучението, в преподаването и нещо друго по-съществено.
Благодаря
Какво имаш предвид под интензивна и разширена? Формите на обучение са присъствено и онлайн по принцип. Разясни ми малко въпроса си.
Здравейте:
Също така аз не разбрах точно как се определя в коя група си, то хубаво пипе в имейла че има две групи, но никъде не ти показва как да си избереш такава.
Информация за актуалния учебен план - Софтуни 3.0, може да намерите на следните линкове:
https://softuni.bg/blog/softuni-3-0
https://softuni.bg/trainings/resources/video/8001/video-softuni-3-0-introduction-svetlin-nakov-java-fundamentals-march-2016
Не съм сигурен доколко имейлите, които сте получили, съдържат актуална информация.
От опит мога да кажа, че разписанията на курсовете са доста динамични и за работещ студент като мен, онлайн формата на обучение е по-подходяща.
Поздрави,
Ивелин Тенев
Здравей,
Доколкото съм запозната в интензивната форма се изучават формално и двата курса: Programming Fundamentals и Software Technologies, затова и часовете са повече. В разширената се изучава само Programming Fundamentals, но в дълбочина. Ако нямаш много добра оценка от Pramming Basics e по-добре да запишеш разширената форма на обучение .
Мисля че става въпрос за имейла, които получихме след успешно минаване на изпита по Programming Basics, в този имейла се посочва, че можем да изберем между тези две форми, който според мен се отнасят за стундентите в присъствена форма. Това е от имейла:
За модула ще бъдат сформирани две групи, като ще имаш възможност да избереш коя група да посещаваш по време на модула. Групите са:
От информацията по - горе става ясно, че се планира възможност на работещи хора да ходят на упражнения. Прилича на така наречената "удължена редовна" форма на обучение, каквато например има в Колежа към Техническия Университет в Ботевград. Там се набляга на ходенето на училище в събота и неделя + допълнителни очни занятия, както при официалното задочно обучение. Идеята и тук да се привлекат повече работещи хора изглежда добра. Очакваме официална информация.
Ами то е ясно тогава каква е разликата. В интензивната форма има 2 лекции седмично с 2 упражнения, а в разширената има една лекция с 2 упражения (събота и неделя). Разликата ще е в продължителността на обучението. В преподаването не мисля, че ще има разлика или в изискванията за завършване.