Loading...
Miroslav_Mitov avatar Miroslav_Mitov 2 Точки

Bike Race

Здравейте! Имам проблем със задачата Bike Race, пробвам с всички входове и изходите са абсолютно верни! Проблема идва след като поставя кода в Judge, там дава ми 70/100 точки.

Ето и кода: http://pastebin.com/NiZyuh8G

Надявам се някой да ми разясни грешката!

Благодаря, предварително! :)

Тагове:
0
Programming Basics
ambiorix avatar ambiorix 640 Точки
Best Answer

1. За trail печаташ сумата без форматиране, трябва да стане: Console.WriteLine("{0:F2}", sum2);

2. В първата проверка за cross-country трябва да е по-голямо или равно, а не само по-голямо: else if (road == "cross-country" && juniorRacers + seniorRacers >= 50)

1
16/12/2016 13:26:29
kapkin avatar kapkin 36 Точки

Здравей, моля те дай условието на задачата или кажи от къде е да го видя.

0

Трета задача от изпита.

https://judge.softuni.bg/Contests/359/Programming-Basics-Exam-20-November-2016-Evening

0
konstantin_mih avatar konstantin_mih 3 Точки

Възможно е да има малко по-бързо и по-кратко решение. Но за да ти помогна, препрати условието на задачата.

0

Трета задача от изпита.

https://judge.softuni.bg/Contests/359/Programming-Basics-Exam-20-November-2016-Evening

0

Едната грешка, която отких е, че в това условие else if (road == "cross-country" && juniorRacers + seniorRacers >50), трябва да добавиш и "=". Вече резултата е 80/100, но все още не е досатъно ;) продължавам!

0

Мерси и на двама ви! :)

0

Заповядай, ако ти е интересно да видиш друго решение със switch statement ТУК :)

0
19/01/2017 18:57:32

Мерси, принципно използвам switch case когато имам да изброявам повече неща. :)

0
Anitooo avatar Anitooo 4 Точки

На мен този код: http://pastebin.com/XcwgAHqR ми дава 80/100. Имам грешка някъде в пресмятането, когато са повече от 50 човека, но не мога да я открия в момента.

0
ambiorix avatar ambiorix 640 Точки

На ред 38 трябва да е taxes = ((juniors * 6) + (seniors * 7.125)) - (0.05 * ((juniors * 6) + (seniors * 7.125))) . Нормално е като смяташ с един стойности после да намаляш пак с тях.

0
16/12/2016 17:01:52

Мисля, че е грешно въведена такса и не е извадено 25%

Твоята такса: taxes = ((juniors * 6) + (seniors * 7.125)) - (0.05 * ((juniors * 8) + (seniors * 9.5)));

Таксата която трябва да бъде: taxes = ((juniors * 8) + (seniors * 9.50)) - (0.05 * ((juniors * 8) + (seniors * 9.5)));

В условието е написано:

cross-country
juniors - 8
seniors - 9.50

А в твоя код е въведено на juniors 6 и на seniors 7.125. И както казах трябва да се извадят 25%. :)

0
Anitooo avatar Anitooo 4 Точки

Благодаря, ambiorix! Поправих го, сега ми дава 100 точки, просто бях пробвала по няколко начина и съм забравила да оправя и на двете места. http://pastebin.com/fcYHmH9S

Miroslav, това са ми стойностите, защото са намалени с 25 % :) Сигурно има и друг начин да се представи по нагледно това с процентите, но другите ми дават по 80 точки, а това работи на 100/100.

0
g_todorov avatar g_todorov 106 Точки

Здравей, колега

ето едно решение и от мен, като съм се старал да дам имена на променливите, които са 

малко дълги, но за сметка на това са доста "говорящи" и правят кода бързо разбираем

според мен. Кода работи в Judge на 100/100.

Успех:

var countOfJuniors = int.Parse(Console.ReadLine());
            var countOfSeniors = int.Parse(Console.ReadLine());
            var wayDescription = Console.ReadLine();

var juniorsTaxes = 0.0;
            var seniorsTaxes = 0.0;

switch (wayDescription)
            {
                case "trail":
                    juniorsTaxes = 5.5;
                    seniorsTaxes = 7.00;
                    break;
                case "cross-country":
                    if (countOfJuniors+countOfSeniors >=50)
                    {
                        juniorsTaxes = 8.00 * 0.75;
                        seniorsTaxes = 9.5 * 0.75;
                    }
                    else
                    {
                        juniorsTaxes = 8.00;
                        seniorsTaxes = 9.50;
                    }
                    break;
                case "downhill":
                    juniorsTaxes = 12.25;
                    seniorsTaxes = 13.75;
                    break;
                case "road":
                    juniorsTaxes = 20.0;
                    seniorsTaxes = 21.50;
                    break;
            }
            var collectSum = countOfJuniors * juniorsTaxes + countOfSeniors * seniorsTaxes;
            var expense = collectSum * 0.05;
            var collectSumWithoutExpenses = collectSum - expense;
            Console.WriteLine("{0:f2}", collectSumWithoutExpenses);

0
BG_BIBI avatar BG_BIBI 2 Точки

Не разбирам защо Judge дава, че моят отговор е 0.00,  при решение в конзолата с верен отговор 185.25.

Входните данни са: 10 , 20, trial.

http://pastebin.com/6VA8S6e6

0
spzvtbg avatar spzvtbg 581 Точки

здравеи,  тази задача в частност несъм я решавал но подобни ,така като ти гледам кода на първият иф не ти е форматиран резултата и може да сложиш ифа със състезателите който са над 50 в отделен такъв.пробваи  в различните ифове да променяш една и съща променлива която да изкараш накрая с един конзолраитлаин.

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.