Оценяване на изпита на 11-ти Декември
Здравейте,
Някой ще обясни ли на каква база са отнемани точки?
При положение че, примерно при моето оценяване, всичко от зададените точки е направено да ми се отнемат 37 точки мисля че не е коректно.
Най вероятно оценяването е правено като от 100 точки за всяка открита неточност се взимат точки, т.е. с главата надолу за да им е по лесно на проверяващите естественно.
Това е коментара от изипита:
-----------------------------------------------------------------------------------------------
След регистрация пренасочваш към MyMessages view, вместо user home view. Ескепващата функция е редно да не променя името на юзера от Az<h1>ivan</h1> на Azd<h1>ivan</h1> или да липсват знаци от въведените данни(->Azivan)(полето recepient,SendMessage view). след изпращане на съобщение не се редиректва към таблицата с изпратени съобщения. Ако кликнеш на MyMessages/Archive 2 пъти за секунда ще видиш, че се апендват повече таблици, тоест не затриваш таблицата на правилното място. Насочи се към successcallback. При заявките не ползваш query-та, което означава, че зареждането на данни е бавно. Липсва Kinvey logout request.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
от максимум 100 точки ми са дадени 63
Примиерно:
"Липсва Kinvey logout request." - в заданието пише че ако се направи Logout взимаш 5 точки, т.е. аз съм го направил и от 5те точки трябва да ми се вземат примерно 2 заради това че не е направен Kinvey logout request, принципно в лекциите скелета не беше направен с Kinvey logout
request. Може би са взети не 2 точки а примерно 7 което е некоректно след като се дават 5 ако го направиш.
За другите точки е аналогично. Ако не си направил задачата нацяло по тази логика може би трябва да имаш не 0 точки а -100 .
за другите забележки също не е ясно, така като гледам излиза едва ли не че ако една от подточките не е направена се взимат всички точки от цялата точка.
Пак казвам и логване и логаут, добавяния, изтривания, и т.н. абсолютно всичко е направено, и заради някакви козметични бъгове да се отнемат 37 точки е меко казано смешно.
Предполагам че много колеги имат същия проблем понеже са ползвали скелета от лекциите.
Здравей,
Аз съм от хората, които не са ползвали query-тата и е така, защото не съм разбрал от условието, че се изискват. Надявам се съм бил полезен за това да разбереш защо хората не са ги ползвали и благодаря много за разяснението им .
Поздрави,
Мартин
Това е половинчат отговор с много недомлъвки,
и все пак не се разбира по-колко минус се взима за всяка грешка.
Както колегата Martotko казва, и аз дори не забелязах че трябва да се ползват query-та,
Дори според мен имплементацията без query-та е малко по трудна, а и така или иначе вие сте дали цялата REST заявка в заданието, за 5мин си преправих кода да ползва query-та.
Знам за перформанс проблемите, занимавам се с разработка на софтуер от много повече време отколкото ти си се занимавал, но все пак сме на изпит а не с реално приложение,
аз очаквах да дадете пейджинг на изпита защото един юзер може да има 10 000 съобщения и тогава си представи как уеб броузера ще умре и query-то не върши работа тук.
Наков каза че на изпита ще има задача коята ще е малко по лесна от тази с библиотеката коята беше решавана на лекциите, а излиза че не е така.
И ми е странно защо по време на изпит давате нов материал, като в лекциите и упражненията приложения с query-та не са правени.
Между другото
за този проблем:
-------------------------------------------------------------------------------
Ескепващата функция е редно да не променя името на юзера от Az<h1>ivan</h1> на Azd<h1>ivan</h1> или да липсват знаци от въведените данни(->Azivan)(полето recepient,SendMessage view).
-------------------------------------------------------------------------------
това заради query
user_name e Az<h1>ivan</h1> но jquery орязва таговете
и в крайна сметка излиза <option value="Az<h1>ivan</h1>">Azivan</option>