Първият Музикален Хакатон ще се състои на 28-29 януари 2017

За първи път в България екипи ще участват в едно от най-иновативните събития - Първия Музикален Хакатон. На 28-29 януари 2017 участниците ще създават проекти в областта на музиката и технологиите. Музикалният Хакатон е повече от предизвикателство за всички, които обичат да експериментират с най-новите и модерни технологии за да създават музика, нови предприемачески проекти и да се забавляват.  Няма възрастово ограничение за участие, екипите могат да бъдат до 2-4 участници. Ще могат да се използват различни музикални технологии и инструменти, както и различни стилове музика. Събитието се провежда в партньорство с Monthly Music Hackathon, New York City.

Темите за разработване на проекти ще бъдат обявени през декември и ще попадат в пет категории: визуализация на музика и хармония; технологии и приложения за музика и иновации; забавление, звук и текст; музикални роботи; музика, физика и наука.

Знаете ли, че може да се свири на пиано (технология за музика с използване на Arduino - Paper Circuit Project) без да има пиано или да се свири на китара без китара (Digital guitar that allows anyone to learn and play songs using touch, motion and gestures), или да се създава музика благодарение на физиката и закономерностите в науката? Регистрацията за участие е отворена! Регистрирайте сe на: http://music-hackathons.org/register

Най-добрите решения и проекти ще получат страхотни награди и изненади, осигурени от спонсорите на състезанието. Проектът, който ще бъде класиран в категорията Music Vision ще получи награда да участва и представи разработката си на Monthly Music Hackathon, New York City. Събитието ще се проведе в Софтуерния университет – София. Журито ще бъде обявено през януари, непосредствено преди събитието.

Повече информация може да намерите на сайта на събитието и на страницата във Фейсбук.