Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

davichonov365 avatar davichonov365 127 Точки

Колеги - Някой друг недоволен от оценката си от защитата на 22.12

Въпроса ми е към когo да се обърна ако не съм съгласен от оценката - имам 50/100 при изпълнени всички условия за работа сам (не в отбор ),. Как така се получава че дори и да имам 50/100 получавам 4 кредита а не 6 колкото е половината на 12 ,.

 

Requirements for the Individual Projects

Individual projects can be small, like the “Blog System” developed during the course.

 Minimum 4 pages (views) and 2 database tables.

 Implement user registration, login, view content, create content.

 Optionally implement more functionality.

Всичко това е направено ,. защо получавам 50/100 при положение че съм и Online 

 

 

Тагове:
0
Fundamentals Module 23/12/2016 19:37:27
simeon10 avatar simeon10 218 Точки
Best Answer

Нека и аз да се включа към така заформената дискусия. Грешки, които забелязах във 75% от проектите, които аз проверих:

  • На защитите беше представяно и защитавано копие на блога, който е даден като лаб по време на лекциите. Цитирам заданието за екипен проект:
    "You are allowed to create a project which is very similar to the “Blog System” developed during the course. You are allowed even to take the Blog System source code and modify it for your needs."
  • Фокуса на много хора беше във front-end частта, което не е лошо, но това не е ползване на езика за програмиране на който пишете, а е просто html/css.
  • Липса на валидации на back-end частта на апликацията. Това води до ситуации в които един обикновен потребител може да редактира всичко.
  • Неправилно използване на GitHub.
  • Липса на екипна работа (при екипните проекти).
  • Неправилно използване на базата данни.
  • Неизпълнени задължителни критерии по условие.
  • ...

Мога да продължавам и нататък. Факта е, че много от квесторите бяха във добро настроение и са давали повече точки от колкото екипите заслужават, ако се следват всички критерии. Ако това беше друг курс, на който целта е да се приемат нови знания, то за неизпълнение на задължителните условия директно се взимат всички точки. На защитите на този курс всички квестори се опитваме да дадем точки за каквото е възможно, но ако има голямо количество грешки в проекта, то няма за какво да бъдат давани точки.

TL:DR: Ако има грешка в някоя оценка, то най-вероятно е завишена, а не намалена. :)

Поздрави,

Симо

6
davichonov365 avatar davichonov365 127 Точки

От моя страна край на дискусията ,. Явно четем библията по различни начини .

Но грешка или пропуск от ваша страна е начин студентите да оспорват оценките си - на защитата аз не получих информация каква оценка имам и колко кредита ще получа .

0
simeon10 avatar simeon10 218 Точки

Във профила ти можеш да видиш коментар защо оценката ти е такава. :)

1
davichonov365 avatar davichonov365 127 Точки

Не го намерих ,. laugh в графа отбори - имам само 50/100 без коментари 

0
24/12/2016 15:52:35
vesso_sg avatar vesso_sg 2 Точки

Здравей, аз мисля че си късметлия че си защитил. Аз пуснах заявка по skype в 18ч и не получих никакъв отговор до 19ч. В резултат на това просто се отказах да чакам. Според мен не беше добре разяснена нито процедурата по провеждане на защитита нито самата организация.

0
ZornitsaSerbezova avatar ZornitsaSerbezova 455 Точки

Аз още дни преди защитите само си добавих скайп контактите и в дните на защитите сами ме бяха потърсили и дори накрая ме питаха дали съм защитила.

1
YavorSpassov+deleted! avatar YavorSpassov+deleted! 133 Точки

Имам три предположения:
1. Задали са ти въпроси, на които (според тях) не си отговорил правилно.

2. По-високи изисквания към тези, които са на индивидуален проект.
3. Лично отношение.

0
mariyanhadzhiev avatar mariyanhadzhiev 12 Точки

Използва ли скелета от софтуни в проекта си?

0
mariyanhadzhiev avatar mariyanhadzhiev 12 Точки

Извинявай YavorSpassov, върпроса ми беше към davichonov365. 

0
23/12/2016 21:08:54
davichonov365 avatar davichonov365 127 Точки

Не ,. за какво ми е скелета като Visial Studio го прави същото ,. но това не е проблем ,. в няколко лекции от предния курс Наков споменава че скелета е затова за да се ползва ,. 

- Аз друго не разбрах- какви бяха критериите за Оценка - на самата защита не ми казаха нищо - всичко мина както трябва - това което беше заложено като изисквания е изпълнено ,. Проекта е смислен и работи пперфектно 

-На какво основание се Оценява - Да не ме разбират някои грешно не ми е за оценката да ревна сега тука като някоя ученика в  7- ми клас ,. ама все пак си пположил някакъв труд ,. дал съм едни 70 лв за бензин от Бургас и накрая ми дават 4/12 кредита при положение че всичко е изппълнено

0
YavorSpassov+deleted! avatar YavorSpassov+deleted! 133 Точки

Такава фрапираща разлика може и да е резултат от грешка в системата. Пиши им и искай обяснение.

0
davichonov365 avatar davichonov365 127 Точки

Писах им ,.  на info emai-ла ,.  ама по принцип е тъмна индия ,. никой не каза точните критерии 

за 12 кредита -толкоз 

за 10 -толко 

за 4 толкоз

0
ZornitsaSerbezova avatar ZornitsaSerbezova 455 Точки

Причините може да са най-различни, но само оценяващите ги знаят.

Например, ако не си направил нищо различно от това, което се правеше в упражненията. Т.е. ако си направил блог със същите функционалности.

0
23/12/2016 21:46:35
davichonov365 avatar davichonov365 127 Точки

значи имаше си изисквания какво точно трябваше да се прави - дали ще го направиш по този начин или друг - пак използваш материалите от упражненията - нали за това ги дават ,. И да кажем че целия курс беше в това да се "запознаем" с технологията а не да я научим От-До

 

2
YavorSpassov+deleted! avatar YavorSpassov+deleted! 133 Точки

Не е задължително да използваш материали от упражненията. Не съм ползвал такива, но и не съм наясно доколко това влияе на оценката.

0
ZornitsaSerbezova avatar ZornitsaSerbezova 455 Точки

А някъде пише ли, че това, което си направил трябва да ти даде максимален брой точки?

Ние материалите сме ги ползвали само като помощни. Проектът ни не е блог.

1
fiherLuci avatar fiherLuci 225 Точки

Това, което го пише там е основното, обаче примерно аз бях на изпит и трябваше да направя сайт и да може да се логваш. И го направих....обаче с един малък проблем - след всяко ново логване се добавя нов event Handler и се пращат с по 1 повече заявки и ако си играеш 5 минути да се влизаш и излизаш ( това, което прави проверяващия) ...за 1 логин се пращат над 100 заявки. Сега...никъде не беше описано, че трябва логин-а да работи И да не праща 100 заявки....но трябва да се досетиш, че не получавам макс точки, които можех да имам ако го бях направил като хората. 

 Другото, което е, че под login и register се има предвид и да не можеш да се логнеш с празно име или парола - security. Имаш ли ги? Мога ли да пратя лоши заявки към базата и да ти го счупя лесно? А бутоните след активация правиш ли така, че да не работят и да не мога да ги натисна 100 пъти? Имаш ли delete, edit бутони към create content? Логично е ако създадеш нещо да можеш да го махнеш или промениш. 

Относно login и другите има допълнителни неща, които се проверяват дали работят правилно, а не дали само работят. Ако не си помислил за тези неща - сори губиш някакви точки. 

В допълнение имаш security, което можеш да спориш, че не е описано, но е в част от нещата, защото ако нямаш то значи тези функционалности не работят правилно и пак губиш точки. 

Имаш ли допълнителни функции? Те се водят допълнителни, но са някаква част от крайната оценка ако искаш всичките 90 точки, които получаваш от проекта (другото  са домашни).

Имай предвид, че ако не си пращал всички домашни навреме то губиш 10/100 и максимума, който взимаш е 90/100 във всички случай. 

Сега прегледай си проекта и ми кажи има ли security, защото ако няма и мога на всяка една от функционалностите да им скапя работата то получаваш само част от точките за тези функционалности  ( login, register, view content, create content).И дали в допълнение ако реша 5 минути да зареждам различни неща от различни места да натискам различни бутони.... дали няма да се обърка view-to? Случвало ми се е да правя сайт и да забележа нещо странно - към основния html да append-на таблица или каквото и да е и после при натискане на даден бутон да го направя отново и така като го натисна 2-3 пъти ми се наслагва,а не трябва. Примерно представи си, че имаш блог и при натискане на home ти зареждаш постовете... и не ги триеш и после ги слагаш отново ...и отново ...това не е правилно. 

Или иначе казано - Опитай се да си счупиш сайта и ако успееш - нещо не е наред и затова не получаваш точките, защото точно това прави проверяващия. 

0
fiherLuci avatar fiherLuci 225 Точки

Между другото би трябвало да си в групата на курса ти във фейсбук - Tech Module September 2016. Ако си в нея ще забележиш един пост http://prntscr.com/dn9nju . Влизаш в групата ако не си добавен и питаш под поста, защо имаш тези точки. Причината да ти препоръчвам това като опция е защото автора на поста е един от хората проверяващи проектите. Обаче ако решиш да го правиш и да постваш код - бъди сигурен, че си прав и си провери кода. Иначе ето ти и доказателство, че се оправят проблемите - https://softuni.bg/forum/13410/ocenka-na-izpita-ot-11ti-dekemvri-2016-pretenciya . Ето тук ще видиш как някой е решил, че е бил ощетен, добавил е кода си и в последствие проблема е бил забелязан и отстранен. Така, че ако си сигурен в себе си и мислиш, че си прав - просто сложи кода си тук или във фейсбук и ще ти обърнат внимание.

0
davichonov365 avatar davichonov365 127 Точки

Пич , .аз не падам от небето ,. Проекта е правен на ASP.NET  ,. проверен е 100 пъти ,.всичко работи - това беше демонстрирано пред "комисията"  edit ,. delete,. login ,. register ,. има си категории тагове ,. всичко което беше в заданието е изпълнено - За домашните  имам изпращани домашни до един момент и след като никой не ги оцени спрях ,.  online студент съм и това с домашните мисля е различно ,. 

Бонусната частта ми куца да - това беше видяно но тя е рамките на тези 30 % за които нямам претенции ,. но все пак ако трябва да взема дори и 50/100 както е в момента аз имам само 4 кредита ???? нали някак 50 % от 12 не е 4 ?

0
24/12/2016 10:13:55
ZornitsaSerbezova avatar ZornitsaSerbezova 455 Точки

50 точки не означава половин кредити. Ние имаме 112 точки на проекта, които ни дават 90 точки от оценката, което е < 12 кредита, ако нямаш домашни и бонус от форума. Т.е. твоите 50 точки на проекта ти дават примерно около 30-40 % от 12 точки. Не знам точно колко, но не ми се смята сега.

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.