Малко помощ по задача: Rage Quit- от изпита октомври 2016 Exam 1
Здравейте колеги, опитвам се малко с преднина да решавам задачи от курса Programming Fundamentals, на за сега лека "греда" :) .
Та ако може малко помощ по задачата, че нещо или не съм разбрал условието правилно или грешката е по-голяма. В Judge системата тази задача при нулев тест 3 - грешен ,а по-нататък дава недостатъчно време. Дайте малко мнения по кода:
http://pastebin.com/RPwTLLA8 Благодаря предварително!
Ползвам string само на входа. Там ли имаш предвид?
Аз го ползвам горе доло навсякъде, където ще добавям многократно символи.
До колкото си спомням, това е на изхода и в течение на построяването му.
Причината за overtime е че има тестове с около 50 уникални символа и стринга става с около 1000 символа.
Стринг билдъра съкращава времето с около 1/3, че и повече, спрямо нужното за построяването на стринга по стандартния начин.
Предполагам си спомняш причината? Ако не, виж лекцията за Srting & RegEx.
Благодаря ти Симо! Реших най-сетне задачата 100/100. Макар и два дена да висях на нея и по сто начина да я пиша , отговора бил тооооолкова прост , че чак ме е яд . Този курс още не съм го започвал , а се мъчех да вдигна летвата да видя до къде мога да стигна. Не бях се сетил за свойствата на StringBuilder-a и се мъчех "все едно купчина пясък да разтоварвам с лъжица , а то можело направо със самосвала да я изсипе " Чувствам се щастлив.