Loading...
MVladimir avatar MVladimir 11 Точки

Малко помощ по задача: Rage Quit- от изпита октомври 2016 Exam 1

Здравейте колеги, опитвам се малко с преднина да решавам задачи от курса Programming Fundamentals, на за сега лека "греда" :) . 

Та ако може малко помощ по задачата, че нещо или не съм разбрал условието правилно или грешката е по-голяма. В Judge системата тази задача при нулев тест 3 - грешен ,а по-нататък дава недостатъчно време. Дайте малко мнения по кода:

http://pastebin.com/RPwTLLA8 Благодаря предварително!

Тагове:
0
Programming Fundamentals
Simeon.Petrov avatar Simeon.Petrov 12 Точки
Best Answer

И аз бях така. На около 3-4 теста имах Overtime.
Пробвай със StringBuilder вместо string, след което .Append за да прилепиш следващия string

0

Ползвам string само на входа. Там ли имаш предвид?

0
Simeon.Petrov avatar Simeon.Petrov 12 Точки

Аз го ползвам горе доло навсякъде, където ще добавям многократно символи.
До колкото си спомням, това е на изхода и в течение на построяването му.
Причината за overtime е че има тестове с около 50 уникални символа и стринга става с около 1000 символа.
Стринг билдъра съкращава времето с около 1/3, че и повече, спрямо нужното за построяването на стринга по стандартния начин.

Предполагам си спомняш причината? Ако не, виж лекцията за Srting & RegEx.

0
02/01/2017 13:59:18

Благодаря ти Симо! Реших най-сетне задачата 100/100. Макар и два дена да висях на нея и по сто начина да я пиша , отговора бил тооооолкова прост , че чак ме е яд cool .  Този курс още не съм го започвал , а се мъчех да вдигна летвата да видя до къде мога да стигна. Не бях се сетил за свойствата на StringBuilder-a и се мъчех "все едно купчина пясък да разтоварвам с лъжица , а то можело направо със самосвала да я изсипе laugh " Чувствам се щастлив.

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.