Дистанционно обучение
Здравейте,
имам въпрос относно възможностите за онлайн обучение. Интересувам се от обученията по софтуерно инжинерство. Живея и работя в чужбина и нямам възможност да посещавам физически изпити. Показаната схема на обучение предполага полагане на изпит "Programming Basics", който е условие за продължаване със следващия модул. От информацията в сайта става ясно, че подготвителните занятия за курса са достъпни онлайн, но до колкото разбирам изпитът може да се положи само в някои от упоменатите градове. Има ли възможност за полагане на изпит онлайн и изобщо съществува ли опцията да се мине целият курс на обучение по софтуерно инжинерство с всичките му модули без нуждата от физическо присъствие, т.е. онлайн ?
Благодаря за съветите ! Ще обмисля предложените варианти. Има ли вариант да прескоча курса "Programming Basics" ? В момента работя като софтуерен инжинер и си мисля, че съм запознат с онсовните понятия в сферата.
Можеш да се явиш директно на изпитa, без да караш курса, но самият изпит не може да се пропусне, тъй като това е реално приемният изпит за основната програма :)
Здравейте,
Искам да бъда сигурен, че съм разбрал коментара Ви по-горе.
Записал съм се за "Programming Basics" курса, който стартира септември 2018 с намерения да продължа по останалата част от програмата, но съм в подобна ситуация като човека, на когото сте отговорили.
Вчера лично отидох до Софт Уни за да говоря с рецепционист и да задам своите въпроси. Най-важното ми запитване беше относно изпитите. Бях информиран, че за всеки модул има между 2 и 3 изпита, които са в присъствена форма и че няма начин да събера тези изпити в 1 кратък период (накрая на триместъра).
Аз също пребивавам извън страната и да идвам на всеки месец за по 1 изпит не би било възможно. От коментара Ви разбирам, че е възможно да се пропуснат редовните дати за изпити от даден модул и да се съберат на един път по време на поправителната сесия. Т.е. има начин да се защитят всички изпити за даден модул наведнъж, в период от 4-5 дни.
Бихте ли потвърдили, че това е така?
Ако процедирам по този начин, ще ми бъдат ли свалени оценките или нещо подобно?
Благодаря за съдействието.