Не вярвам да има програмист с 5 години опит, който да се запише, но ако има такива - то ще са единични бройки :)
А иначе как ще успееш да се вмъкнеш - с много писане и упражнения :)
И искам да ти кажа, че дори и за един такъв човек не е чак детска игра, защото тези задачи, които ще са сега на изпита много рядко се ползват в реалната практика и някой, който 5 години е писал плъгини примерно, със сигурност няма да ги помни и ще трябва и той да порешава малко :)
Съгласен съм с колегата Самуил.
И добавям, че например петата последна задача на изпита ни, би била трудна дори за програмист с опит, дори след като си припомни нещата :)
До някъде съм съгласен с теб, но че мисля това да се запозанем с много хора , които биха ни били бъдещи колеги или пък co-founders в бъдещо начинание е едно от основните предимства на присъственото обучение. Да станеш добър програмист е добре , но да имаш изградени контакти с 10-20 добри програмисти, ще ти даде доста по голям шанс за бъдещо развитие, от колкото ако по цял ден си цъкаш код във вас.
А свободните места действително ли са 400? Откъде е тази информация? Останах с впечатление, че Наков очаква горе-долу толкова хора да издържат изпита, на база успеваемостта предни години, а не че има лимит на приетите.
Но може би не съм разбрала и действително има някаква бройка. Може ли някой да потвърди?
И не се ли очаква всички, които се справят на изпита да бъдат приети? Или е толкова труден изпитът, че почти никой не се справя изцяло и затова избират първите 400? Ако е така действително шансовете за начинаещи са доста малки.
Във втората лекция,Наков каза,че ще се приемат 400 бройки,като това е лимита на залата,в краен случей,ако има доста добри представили се,ще увеличи бройката на 600.
Няма как да няма фиксирана бройка, защото няма критерии за взет/невзет изпит. Там изкарваш някакви точки (макс 500), но преди изпита никой не може да ти каже колко точно ще ти трябват, за да минеш, защото това се определя спрямо резултатите на всички явили се.
И е логично да е така, защото иначе може да се получи, че ще влязат 1000, или пък няма да влязат и 200.
Това което Наков каза, е че ако някой е с много слаб резултат (няма ясен критерии какво значи това) няма да бъде приет само защото има бройки, както и, че ако има достатъчно хора с високи резултати, може да се приемат и над 400.
По мое лично мнение приетите ще са 400 или по-малко (зависи колко падне критерия за влизане), защото няма да има много добри кандидати (специално за присъствено обучение).