Проблем с изпълнение на програма.
Здравейте,имам проблем при изпълнение на изпитна задача "Учебна зала".Изпращам екран с кода и грешката която ми изписва.Ще съм благодарен ако някой удари едно рамо.Благодаря предварително.
Здравейте,имам проблем при изпълнение на изпитна задача "Учебна зала".Изпращам екран с кода и грешката която ми изписва.Ще съм благодарен ако някой удари едно рамо.Благодаря предварително.
Явно не ти разпознава точката, като десетичен знак. Можеш да опиташ с десетична запетая или да си оправиш регионалните настройки. Това става по следния начин (за Windows 10, подобно е и при 7):
пишеш в търсачката на Уин-а "Region and language", после "Additional time, date & regional settings", после в секция "Region" цъкаш "Change date, time or number formats", после "Additional settings" и на "Decimal symbols" избираш "." и си готов.
Както колегата @val4o89 е написал проблема е в десетичният разделител. Хубаво е да го промениш на "." вместо ",". Също така ако си по любознателен те съветвам да прочетеш за CultureInfo Class и в частност InvariantCulture.
Също така за да не се налага да променяш регионалните настройки на личната машина или на клиентската която използва апа, имаш възможност тези настройки да ги приложиш локално за приложението. Това става със следните команди:
Thread.CurrentThread.CurrentCulture = CultureInfo.InvariantCulture;
Като съответно трябва да добавиш ...
using System.Threading;
using System.Globalization;
Хубаво е преди да използваш това което по - горе написах да прочетеш малко документация от линка който ти приложих.
Успех
Благодаря за отговорите.Сега всичко е ОК.
Контролен панел > Часовник, език и регион > Регион и после допълнителни настройки и там ще видиш Decimal symbol просто го направи на точка и ще се оправи