Мързи ли ви да пишете .Console? Ето ви решение за мързеливи :D
Мързи ли ви да пишете Console. всеки път? А мързи ли ви да си правите снипет? Аз от известно време ползвам using и не трябва изобщо да използвам Console. в кода, ето пример - само трябва да си добавите в отгоре "using static System.Console;". Работи и в judge разбира се.
using System;
using static System.Console;
namespace GreetingByName
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
string input = ReadLine();
WriteLine("RIP Console.");
}
}
}
Мда, има логика, аз съм в тех модула, има време и до там ще стигна, но засега доста мързеливо го карам.
Което не бих казал, че е ок! В началото се старай да пишеш колкото се може повече код и той да бъде добре четим ... с времето и практиката ще се научиш как да структурираш кода, кога тази дяволска дума "static" е необходима и полезна. Иначе похвално, че експериментираш ...
Успех.
Аз попринцип пиша на PHP, а там предполагам знаеш какви лайна са като цяло, но сшарпа гледам да ми е окей, дори вмомента си играя много неуспешно да си направя един WPF visual проект, където ще селектирам папка, read изображенията, броя им и след това от дейттайм ми ги прави в отделни папки според дни и във всяка папка слага по зададени рандом параметри, например 5-10 снимки.. Всъщност цялата история на това е, че имам 4-5 ГБ programming humor снимки и искам да си пусна сайт, и искам тези много снимки да си ги подредя в папки по 4-5 снимки за ден, например днес 5-6 снимки, и т.н.. Като цяло идеята ми е ясна, имплементацията куца много :D , сигурно ще се пробвам и на windows forms, а не WPF, понеже наистина нищо не разбирам на този етап, сега дори гледам от microsoft page https://code.msdn.microsoft.com/ как другите пишат windows forms/ wpf и доста интересни неща се получават, не е като black console screen.
Та с това се измъчвам сега, също имам и идея да си направя софт -> когато е включена програмата например при тригерване на ctrl + Y например, понеже мисля е free за браузерите, тоест не ползват тая комбинация и да се копи/ пейст текста, и да се слага автоматично в някакъв файл, например в някакъв темплейтнат боотстрап като 'code', и да се записва дата, или нещо от този род, но много ме мъчи OOP-то, понеже в конзолните апликации колкото и да е, но в windows forms/ wpf всичко е обектно и ми става бая трудно, дори когато пиша нещо повечето неща са директно копи пейст без да имам много на идея какво правя, дано до седмица 2 успея да реализирам някое от тези 2 неща.
пс: Мерси за минусите.