Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
rumyn avatar rumyn 8 Точки

Направих си правоъгълника да е правоъгълник! на задача 05. Rectangle Area Въпроса ми е : Да го въведа ли в този вид като решение на задачата?

О, ами на мен днес ще ми почва курса май ?

Гледах си стари видия , правих си стари домашни. днес обаче нещо не мога да ги намеря отново. Та, на тази задачка добавих няколко реда .

Мисла че тъка е по завърщена от просто конзолата да се стартира и ако незнаеш какво чака и ти да си чакаш с нея .

Пирво отпечатах текст "въведи страна на квадрата"

Съчиних по примера програмата и тръгна. Но това не ме удовлетвори защото първо не отпечата квадрат.Това се случи,защото ширината на реда не отговаря на ширината на буквата.

И реших да си усложня задачката.

- отптечатах "въведи дължина на правоъгълника" ; присвоих му променлива

- отпечатах "въведи ширина на правоъгълника" ; присвоих му променлива

-отпечатах дължината

-за да отпечатам ширината ми се наложи да се въсползвам от примера. ред по ред отпрчатвах символа "*" + нужното празно пространство+ "*" като поредица от стрингове ( това ми убягваше като инфо -спомен и ми се наложи да изгледам видиото)

- на последния ред отпечатах отново дължината

И с това програмата завърши това което исках от нея. Аз лично съм доволна от постигнатото , макар че се съмнявам че ако я въведа за проверка няма да я отчете като вярна . Не искам да рискувам , искам си всички точки да са ми по 100 на въведена задачка!

ето и кода :http://pastebin.com/8Lg0dCby

Тагове:
0
Programming Basics 14/01/2017 14:36:16
cvetomirG avatar cvetomirG 133 Точки

Поздравления за труда, и че ти е интересно, само да те приканя да въвеждаш спокойно, дори и да гърми джъдж не се притеснявай, най-високия резултат е важен, аз имам някои задачи, където по 20 пъти съм изпращал в джъдж задача, първо докато я натъкмя, после да чистя до 100/100, после пък ако мисля някакво друго решение и т.н.

Щом ти е интересно, когато повтаряш код може да го изнасяш в метод, ето така и е хубаво променливите и всичко да се пише на английски език.

http://pastebin.com/eX9qt2xM

0
14/01/2017 14:41:02
rumyn avatar rumyn 8 Точки

Благодаря !

Моето мнение е - една машина не може да е по умна от мен. Трябва да се науча да я командвам. Просто през годините нямах нито времето нито средствата да се науча да го правя. Искам да знам , затова се записах да се науча .

1
Sim0o0na avatar Sim0o0na Trainer 567 Точки

Здравей. Джъдж няма да я отчете като вярна, тъй като има ясно дефиниран изход, който трябва да изкарва програмата ти, а очевидно след толкова любопитство и промени твоята не го прави. Другия път като постваш тема и има код в нея,  прикачвай го чрез pastebin. Успех :)

0
14/01/2017 15:08:00
rumyn avatar rumyn 8 Точки

Благодаря за съвета!

Но аз имам един тъй да се нарече езиков проблем :)

много лошо владея английски. Гордея се с логическото си мислене, знам че тази дупка в знанията ми е задължително да я попълня ако искам дори любителски да се занимавам с програмиране . Но в момента съм на вълна да понауча малко команди и начина им на употреба. Ясно ми е ,че ако се справя с входното ниво , ще ми се наложи да уча и английски ускорено със следващите избрани от мен курсове . Или да отложа във времето следващите курсове за да наблегна на английския . О , важното е да се учи , важното е мозъка да работи . Колкото ми е по трудно толкова удоволствиетео от успеха е по голям.

Оше веднъж благодаря за добрите напътствия!

0
Sim0o0na avatar Sim0o0na Trainer 567 Точки

Наистина ще ти се наложи. Всички материали след този курс са на английски.

1