Коя група да избера?
Здравейте, търся съвeт коя група да избера за Tech Mod ученик съм и се замислям дали ще мога да съчетавам и SoftUni и училището. Интензивна или Разширена?
Здравейте, търся съвeт коя група да избера за Tech Mod ученик съм и се замислям дали ще мога да съчетавам и SoftUni и училището. Интензивна или Разширена?
Според мен си избери интензивната се пак на лекциите присъствието не е задължително само на упражненията. Говорих по този въпрос с една готина госпожа от персонала понеже аз работя и трябваше да видя как да ги съчетавам нещата.
Направи си сметката колко натоварен си в училище и ако не си толкова и смяташ, че можеш да отделяш повече време на СофтУни, предполага се,че и по-бързо ще усвояваш материала - запиши интензивната. Ако няма да имаш толкова време, по-добре запиши разширената защото тя набляга повече на фундаменталните знания за по-дълго време. Виж тази тема: https://softuni.bg/forum/13609/izbor-na-grupa-tech-module-january
По-скоро, ако има повече време, да запише Интензивната, защото там са 2 лекции и 2 упражнения на седмица, а ако няма много време свободно - Разширената, там са 1 лекция и 2 упражнения на седмица и там се и набляга повече и за по-дълго време върху фундаменталните знания, а не обратното и продължителността е до Май, а при Интензивната - до Март.
Прав си, обърках 2те понятия. :)
Ако избереш разширената ще трябва да записваш (и плащаш) още един модул Technology Fundamentals, за да минеш и втория курс - Software Technologies.
Ако избереш интензивната и се окаже, че ти е трудно, имаш повече варианти - 1. явяваш се на поправката през май. 2. презаписваш модула през май и присъстваш лекциите отново. 3. явяваш се на поправки с всеки следващ модул срещу 20лв.
На кратко в интензивната се учи Programming Fundamentals и Software Technologies с лекции понеделник и сряда и упражнения вторник и четвъртък, и е подходяща за хора минали Programming Basics с над 5.00.От нея направо можеш да учиш проф. модул след това.
Разширената учиш само Programming Fundamentals вторник лекции, а събота и неделя упражнения, и е подходящ за хора минали Programming Basics с под 5.00. От тука можеш направо проф. модул или със следващия Tech Module да запишеш Software Technologies със 50% отстъпка за таксата.
Дано разясних малко нещата.