[Exam Problems] Java Basics - Logs Aggregator
Здравейте колеги,
Някои имали напредстава защо този код цък (това е кода от решението на колегата на задача 4-та от изпита по Java Basic 1-ви Юни). Ми гърми на 20-ти ред по точно ми подчертава метода .put и ми гърми при опит за компилация.
Проблем в самият Eclipse ли е това? Защото очевидно при колегата кода си бачка без проблеми. Някой друг попадал ли е на такъв проблем или поне да има представа как мога да го поправя ..
Ето я грешката
" Exception in thread "main" java.lang.Error: Unresolved compilation problem: The method put(String, TreeMap<String,Integer>) in the type TreeMap<String,TreeMap<String,Integer>> is not applicable for the arguments (String, TreeMap<Object,Object>)
at LogsAggregator.main(LogsAggregator.java:20)"
Иначе run-вам на Java 8 . Пробвах в NetBeans там не се чупи .... сложих на ново Eclipse не помогна особенно.
Значи има два варианта - или след като дадеш на еклипса да пусне проекта под Java 8, не може да намери пътя до Java 8 и стартира дефолтна. Или не му задаваш нищо.
На 20ти ред в .put слагаш new TreeMap<>() с диамантен синтаксис. Пробва ли с конкретните типове? (new TreeMap<String, Integer>())