Късно ли е на 26 да се започне от нулата?
Здравейте, от съвсем скоро се интересувам от програмиране. За момента за мен е просто любопитство. Мислил съм си ако се захвана сериозно с това дали е ок на тези години тепърва да започвам да уча прогриране и как би звучало в очите на работодател junior developer на примерно 28 години. Имам бакалавърска диплома по електроенергетика и електрообзавеждане (работя в тази сфера от по-малко от год , но мисля да прекратя в близко бъдеще).Идеята ми е, че докато завърша SoftUni спокойно мога да получа една магистърска степен по КСТкоято да защитя със знанията си които бих придобил от СофтУни. Основният въпрос е какво мислите за годините? Знам, че не съм на 40 но и не съм на 19 когато се очаква да започна.
Някой който е започнал по-късно и сподели как са се развили нещата при него ще съм му много благодарен.
Аз започнах на 31 преди около 8 месеца,надявам се да не е късно,даже мисля че е по добре отколкото да започнеш на 19,сега щ е ти кажа защо.Братовчед ми е на 19 започна да учи програмиране в университет подобен на софтуни,след 3 месеца се отказа понеже се учело много и нямал време "Да Живее",а аз на 31 вече съм "Живял" та ми е писнало от дискотеки и тем подобни:) .Работя от 9-18 и вссеки ден след работа по 3-5 часа решавам задачи ,понякога не смогвам,не успявам да си взема всички изпити със 6,но определено мисля ,че не си закъснял.
Ами, братовчед ти просто не е бил човека за програмирането и не е зрял достатъчно. Истината е, че колкото по-рано толкова по-добре - не случайно има Софтуни Кидс. Не съм съгласна с това, което казваш, че работиш много време и после решаваш и това едва ли не може дас е приложи и за другите, защото на 31 средностатистически хората имат деца, семейство и други отговорности, което малко или много ги спира, а ти споменаваш частен случай на 19-годишен и 31-годишен. Имах колега, който имаше работа, дете и цяла вечер стоеше и кодеше за сметка на здравето си по-късно. Хората, които искат да живеят и нямат време да учат и така нататък, така или иначе ще се отнесат така и с други сфери на образование/работа, а дори и за нещата от живота и това няма да е полезно за тях.
Поздрави :)
Аз дадох личен пример ,не съм казвал че със всички е така ,колегата пита дали има други като него ,а не пита всички ли са така,мисълта ми е че няма значение на колко години си ,стига да имаш време и желание,извинявай ако съм засегнал 19 годишните.Така че няма нужда да се заяждаш