Loading...
PavelKolashev avatar PavelKolashev 5 Точки

Късно ли е на 26 да се започне от нулата?

Здравейте, от съвсем скоро се интересувам от програмиране. За момента за мен е просто любопитство. Мислил съм си ако се захвана сериозно с това дали е ок на тези години тепърва да започвам да уча прогриране и как би звучало в очите на работодател junior developer на примерно 28 години. Имам бакалавърска диплома по електроенергетика и електрообзавеждане (работя в тази сфера от по-малко от год , но мисля да прекратя в близко бъдеще).Идеята ми е, че докато завърша SoftUni спокойно мога да получа една магистърска степен по КСТкоято да защитя със знанията си които бих придобил от СофтУни. Основният въпрос е какво мислите за годините? Знам, че не съм на 40 но и не съм на 19 когато се очаква да започна.

Някой който е започнал по-късно и сподели как са се развили нещата при него ще съм му много благодарен.

Тагове:
0
Общи приказки
Lubomirrrr avatar Lubomirrrr 32 Точки

Има теми по твоя въпрос,потърси ги.Аз съм на 29 и сега започвам.

Въпроса е колко го искаш, а не годините.

Не е късно.

6
daniel.a.mihaylov avatar daniel.a.mihaylov 6 Точки

Аз започнах на 31 преди около 8 месеца,надявам се да не е късно,даже мисля че е по добре отколкото да започнеш на 19,сега щ е ти кажа защо.Братовчед ми е на 19 започна да учи програмиране в университет подобен на софтуни,след 3 месеца се отказа понеже се учело много и нямал време "Да Живее",а аз на 31 вече съм "Живял" та ми е писнало от дискотеки и тем подобни:) .Работя от 9-18 и вссеки ден след работа по 3-5 часа решавам задачи ,понякога не смогвам,не успявам да си взема всички изпити със 6,но определено мисля ,че не си закъснял.

0
Sim0o0na avatar Sim0o0na Trainer 567 Точки

Ами, братовчед ти просто не е бил човека за програмирането и не е зрял достатъчно. Истината е, че колкото по-рано толкова по-добре - не случайно има Софтуни Кидс. Не съм съгласна с това, което казваш, че работиш много време и после решаваш и това едва ли не може дас е приложи и за другите, защото на 31 средностатистически хората имат деца, семейство и други отговорности, което малко или много ги спира, а ти споменаваш частен случай на 19-годишен и 31-годишен. Имах колега, който имаше работа, дете и цяла вечер стоеше и кодеше за сметка на здравето си по-късно. Хората, които искат да живеят и нямат време да учат и така нататък, така или иначе ще се отнесат така и с други сфери на образование/работа, а дори и за нещата от живота и това няма да е полезно за тях.

Поздрави :)

2
24/01/2017 10:43:20
daniel.a.mihaylov avatar daniel.a.mihaylov 6 Точки

Аз дадох личен пример ,не съм казвал че със всички е така ,колегата пита дали има други като него ,а не пита всички ли са така,мисълта ми е че няма значение на колко години си ,стига да имаш време и желание,извинявай ако съм засегнал 19 годишните.Така че няма нужда да се заяждаш

1
24/01/2017 11:45:31
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Здравей,

Не е късно за начало, никога. Както каза колегата по-горе, въпрос на желание и приоритети е. Ако си го поставиш като първи приоритет - вероятно ще се случи. Т.е. да не го правиш по между другото - важен критерий за това е примерво вниманието над детайлите. Например във форума се очаква да се пишат релевантни тагове за темата, която създаваш, а ти си написал "1234". Ето нещо, по което да поработиш, за да започнеш. И най-добре да започнеш сега :) (One day or day one...)

За останалото - наистина има много теми по този въпрос. Всеки до сега сме го окуражавали. За теб не правим изключение. Може да погледнеш секцията с реализирани студенти - там има доста по-голяма от твоята възраст.

Успех!

1
PavelKolashev avatar PavelKolashev 5 Точки

Не зная какво се очаква да напиша като таг. Заради това съм написал цифри. Иначе благодаря за съветите.

0
YavorSpassov+deleted! avatar YavorSpassov+deleted! 133 Точки

Можеше да напишеш "старт в програмирането" или "започване от нулата".

0
YavorSpassov+deleted! avatar YavorSpassov+deleted! 133 Точки

С програмиране започнах да се занимавам на 41 (преди по-малко от година). Преди това имах опит само с HTML, CSS и SQL.

5
TihomirDimov avatar TihomirDimov 161 Точки

Отговрът е НЕ, не е късно! Условието е да имаш време и желание

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.