Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
rumyn avatar rumyn 8 Точки

На изпита ще има ли Подвеждащи условия в задачите за упражнения?

Като това тук.

http://prntscr.com/e0glr3

Ето го и решението спрямо това условие.

http://pastebin.com/rnCSfDZq

Но чак като го пуснах в джъджа разбрах че трябва да може да се въведе стойност за да изведе словом. Какво толкова е трудно да се добави един ред в условието с който да се каже че при въвеждане на число до 100 трябва да го изпиша на конзолата с думи?

И като се въведа число над 100 какъв да е изхода на конзолата. А като се въведе отрицателно число какво да се случи . Защото това ми даде след поредният опит да докарам какво иска джъджа http://prntscr.com/e0k80g 

И това не е единствената задача с този проблем. С подвеждащи условия.

Днес направо си затрих деня защото вместо да почна да я мисля като правилно зададени условия, я ремонтирах после към новопоявилите се условия.  Не съм очарована от това което се случва!

Ето го и варианта ми с въвеждане на число от конзолата - http://pastebin.com/FNCAGJfT

знам че има и кратък вариант за направата , но първо на този етап знанията ми за масиви са оскъдни,  истината е че много време ми отне да я ремонтирам . бях решила да я направя с цикъл и да пробвам с оскъдните си знания да я направя със операторите за работа със стринг.

 

WifiAvivi avatar WifiAvivi 150 Точки

Ако има подвеждащо условие - то няма да е нарочно, а защото е много енергоемко да се изчисти на 100% условието. Много често (може да се каже на всеки изпит) се откриват грешки в условията и се поправят в движение (по време на изпита). Обучението е далеч от съвършенство, свиквай. Да, не е приятно. 
 

1
rumyn avatar rumyn 8 Точки

А няма проблем. Аз си знам че мога да се справя на нивото знания които имам с задачите които ми се дават за това ниво знания. Мисля си че трябва да има и опция след испита да може по искане на студента да се отваря файла с грешно решение. За да може да си види грешките и ако грешката е от такова естество да се опраявят нещата в последствие. На ясно съм че за толкова много студенти, да се направят различни задачи си е огромен труд . И аз днес забих както се казва. От много промени на еднин и същи код накрая съм пропуснала да сложа ; и неще та неще да тръгне в джъджа. Е слад някколко часа работа по други проекти като го погледнах отново си видях глупавата грешка .

0