универсален селектор *{margin: auto; padding: auto;}
Здравейте на всички. Интересувам се от уебдизайн, защото това за мен е много добра алтернатива. Видях курса по уеб дизайн и ме заинтригува и все още проявявам голям интерес.
Та да си дойда на думата: снощи имах възможността да изгледам две лекции за уебдизайн и втората беше много интересна за CSS основи. в нея се споменаваше за това как да се използва * и в каквави случаи само.
Често при правенето на по семпли страници използвам следното ето и самия css:
*{
margin: auto;
padding: auto;
}
body{
background-color: #333;
}
#main{
max-width: 960px;
min-width: 940px;
margin: 0 auto;
padding: auto;
}
#navbar{
width: 940px;
height: 40px;
background-image: url(images/navbar.png);
clear: both;
margin-top: 10px;
}
#menu {
float: left;
margin-left: -6px;
padding: 6px;
position: relative;
margin-top: -45px;
}
#contain{
height: 850px;
background-image: url(images/contain.png);
}
#container{
width: 750px;
height: 650px;
background-color: #eee;
float: right;
margin-top: -750px;
margin-right: 15px;
z-index: 1;
}
#container p{
padding: 25px;
font: 14pt Arial oblique normal;
color: #333;
text-align: justify;
}
#footer{
height: 40px;
background-image: url(images/footer.png);
}
a:link, a:visited{
color: purple;
text-decoration: none;
}
a:active, a:hover{
color: orange;
text-decoration: none;
}
за нарязването на шаблона или правенето на парчета от шаблона съм ползвал GIMP/Inkscape и за "кодирането" в HTML/CSS съм използвал Bluefish Editor. Ползвам Linux Ubuntu Studio
Надявам се, че това не е никакъв проблем, но искам да знам дали това, което съм написал е правилно, чел съм книги за HTML/CSS на издателство SitePoint:
jump start css, jump start html както и други подобни книги.
надявам се, че тук мога да намеря помощ от добронамерени специалисти. по принцип желая да си намеря и работа, но явно имам още много хляб да "ям". но с търпение и пстоянство всичко се постига.
бих желал да видите една моя лична страница, и да ми кажете/ да ме посъветвате как да я направя да "грабне" окото на клиента. тя е много семпла, а аз искам да наблегна върху семплия дизайн, който ще бъде удобен за потребителя. Благодаря Ви предварително.
P.S.:Ето личната ми семпла страница: http://jasper2020.ucoz.com/index.html, за навигация на бутоните съм ползвал adobe dreamweaver под windows xp, на виртуална машина virtualbox.