Кога се очаква да стартира обучение във Варна?
Прочетох интервюто на г-н Наков, за откриване на филиали на университета и в други градове.
Прочетох интервюто на г-н Наков, за откриване на филиали на университета и в други градове.
Все още нищо не се знае по тази тема.
Най-голямото препядствие пред откриването на филиали в други градове е откриването на подходящи преподаватели - било то професионалисти или напреднали студенти.
И на мен ми се иска филиал в Русе, ама засега нема
Да не вдигам нова тема - Наков хубаво ще е да има разклонения на академията поне в големите градове (Пловдив, Варна, Бургас). За съжаление из тези градове няма нищо качествено като обучение, а желаещи има много (за Варна и Бургас пиша, за Пловдив сигурно същ има).
Според мен, добрите студенти, когато завършат първата година (Ниво #3), ще имат повечко свободно време поради спадане на натоварването и при желание, могат да станат лектори в населените си места.
Е, тогава вече ще са налице спънки само от материален характер - зала, хардуер и др. дреболийки
И аз чакам това да се случи, ама няма. Поне най-малкото за подготовката, т.е. за ниво 0. На мен ми е трудно сам да се справя с подготовката за приемния изпит, а като гледам всеки си се скатава по отделно. Все пак, ако някой има желание заедно да се подготвяме, може да ми пише на лично, скайп и/или фейсбук. Някъде около юли месец съвсем случайно минах покрай ВарнаЛаб и ги запитах дали някой се подготвя за изпита по С# за СофтУни, а те даже не бяха чували за СофтУни. А уж Наков беше казал, че може да се обърнем към тях евентуално за някаква помощ. Нищо подобно ! :)
Здравейте,
Радваме се, че има много желаещи и от другите градове. Постепенно ще се разширяване и ще предлагаме подготвителното ниво (Ниво #0) и в по-големите градове. За момента, това което ни спира са именно липсата на добри трейнъри и зала, в която да се провеждат лекциите. Правим всичко възможно, за да осигурим качествено обучение и затова търсим най-доброто от тези два, най-важни за нас, ресурса.
На 20 октомври стартираме в Пловдив. Съвсем скоро ще се "появим" и в градове като Варна, Бургас, Велико Търново и т.н. Очаквайте ни! А ако нямате възможността да идвате присъствено в София или в Пловдив, може да се запишете в онлайн форма на обучение. Срокът за кандидатстване е удължен до края на деня (17 октомври). Може да кандидатствате от тук.
Много ще е добре ако има нещо за Стара Загора и околностите.
Във Варна има едни пичове от camplight.net, които са freelancer-и или нещо подобно де :) Доста хора са, може да има навитаци да пробват някакво преподаване. Ако екипа на софтюни иска, нека да се свърже с тях, от опит глава не боли :)
Еми дано да се съгласят. :)
П.С. Само не мога да разбера защо имам 2 минуса в предния си коментар ?! :)
Merkanto, предполагам, че е заради това: "На мен ми е трудно сам да се справя с подготовката за приемния изпит, а като гледам всеки си се скатава по отделно. " От една страна "скатавам се" носи негативен смисъл, все едно бягаш от отговорност, което в случая не е така, от друга страна повечето хора учат самостоятелно, защото вярват, че това е правилният начин да усвояваш тази материя. Неведнъж Наков е казвал, че учебния процес в СофтУни е умишлено създаден така, че да се научиш да учиш сам, сам да си търсиш информация в нета и сам да се бориш с разни спънки в кода, докато не тръгне. Е, естествено, всяко нещо трябва да е с мярка, няма смисъл да циклиш на една задача 10 дена, вместо да се помъчиш час-ден-два (ако те е захапала здраво и не ти дава мира) и после да помолиш за помощ тук във форума или някой познат колега. Но от твоя пост човек остава с впечатлението, че съвсем искаш да изпуснеш момента с "помъчи се сам поне известно време".
Е, аз не съм ти цъкнала минусче и не бих, но явно други хора са по-чувствителни от мен :)
Това "На мен ми е трудно сам да се справя с подготовката за приемния изпит, а като гледам всеки си се скатава по отделно. " го казах не с намерение да ми реши някой задачите. На мен ми е пределно ясно, че като не мога сам да ги решавам, няма да се получат/получават нещата. За “скатаването“казах, защото март месец преди изпита имаше тема за Варна, да се събираме за да решаваме заедно (където Наков спомена и за ВарнаЛаб). Всичките, които бяха писали в темата бяха много ентусиазирани. На всеки поотделно писах в скайп и/или фейсбук, но от 5-6 човека 1-2-ма се съгласиха. След което, пък и тези 1-2-ма не писаха повече, което за мен означава, че са се отказали. Та мен това ме издразни, защото (както повечето българи) сме много силни на думи във форумите, а на действия – не толкова, да не кажа хич. С този отговор не целя някой да обидя или провокирам, а просто казвам каква е действителността, която всички я знаем Като стана въпрос за Наков, че е казал, че "учебния процес в СофтУни е умишлено създаден така, че да се научиш да учиш сам, сам да си търсиш информация в нета и сам да се бориш с разни спънки в кода, докато не тръгне.", ми дойде на ума нещо в момента. Той също каза, че който е приет ще трябва да работи в екип, а цялостната идея е още от сега да се подготвят бъдещите програмисти да работят в екип. Та това исках да обясня в предния си пост. :)
Една добра новина за хората от Варна. Надявам все пак да се реализира.
http://www.moreto.net/novini.php?n=278676