Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
RumenVasilev avatar RumenVasilev 103 Точки
Best Answer

Колега, аз имам z510, който освен по- малкия екран е същия като 710. Моя също е Full HD, матов и съм страшно доволен. Аз лично не съм фен на i7- ците процесори, но 4700MQ върши работа. Хард- а е добър, хибридната система работи значително по- бързо от обикновенно HDD, но бих ти препоръчал да инвестираш (било и след време) в едно caddy с SSD вътре. Дори аз бих махнал Хдд- то и бих набучил едно 512ГБ ССД, ще лети! 

Охлаждането засега е ок, не е като някой Think pad- ове, които имат 2 позиции на вентиалора- ON/OFF, работи си нормално и температурата е нормална. 
Батерията наистина е дървена и живота и е смешен на моменти, но съм докарвал на макс brightness 4 часа във VS, chrome и един фотошоп за известно време. Ключа към бараката при батерията е да не използваш touch pad- a, въобще да го деактивираш докато е на батерия и да си ползваш една мишка, над 80% от консумацията идва от там. 
Според мен лаптоп- а доста добър и вече един месец съм зверски доволен от покупката.
Успех :)

3
nikola.m.nikolov avatar nikola.m.nikolov 832 Точки

На мен touchpad-а ми е адски досаден и често пъти го натискам с длан докато пиша. Заради това на моя лаптоп съм активирал функцията винаги да ми изключва автоматично touchpad-a когато включа мишка. Странното беше, че при някои лаптопи в настройките на synaptics липсваше тази опция, но след промяна в regedit се отключва.

1
VNikolov avatar VNikolov 51 Точки

Това с дланта е доста досадно, но си има решение - теглиш ELAN драйвър, настойваш си го колко да е чувствителен и проблема изчезва. Мишката е доста по удобна, но някой път се налага да се ползва тъчпад-а и този драйвър е доста полезен :)

2
roots avatar roots 0 Точки
Разполагам със същия модел и съм много доволен.
0