Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Thedi avatar Thedi 200 Точки

Помощ за избор на Очила

Здравейте прекарвам много време пред компютърът и реших, че е време да сложа очила и да се предпазя по някакъв начин за това отидох на доктор с който остановихме какво ми е нужно. Проблемът дойде след това когато отидох в Оптика и не ми обесниха нищо както стоят нещата със стъклата и ми дадоха стъкла за 10 лева който имали защита за компютър след което реших, че ще търся по интернет да видя има ли по добри стъкла и останових, че хубавите стъкла са по скъпи. Тук идва и мойто запитване и търсене на помощ за избиране на правелни и хубави стъкла тъй като вече нямам доверие на хората в оптиките и смятам, че просто искат да ти вземат парите.
Изписаният ми диоптър е -1.00 и седя покрай 8- 12 часа на ден пред компютърът.Ще съм благодарен ако ми предложите хубави стъкла и дори и сайт или оптики от който мога да ги поръчам.За момента имам предложение за Computer Lens Complex с ZEFIR Clio казаха ми стойност за 2те 125 лева.

Благодаря предварително.

Тагове:
0
Общи приказки
Sim0o0na avatar Sim0o0na Trainer 567 Точки

Не мисля, че мястото на въпроса ти е тук, просто съмнявам се да получиш възможно най-компетентния отговор. Най-добре отиди в друга оптика и задължително се консултирай с още един лекар.  Аз имам очила, стъклата ми бяха по 50лв всяко + 30лв рамката, която избрах. 

0
06/02/2017 16:34:01
moholovka avatar moholovka 169 Точки

Оптика JOY предлагат стъкла на цайс, рамката ти е подарък, поне около нова година беше такава офертата, обаче мисля бяха по 100 лв стъклото. Има и някакви френски, като ми казаха, че винаги едните са на промоция. Тук говорим за уж топ стъкла.

 

 

0
RAYCHEV avatar RAYCHEV 31 Точки

Моето търсене започна преди няколко години и това което установих  е че търговеца иска да ти продаде :)
Имам скъпи - евтини и много скъпи.
Разликата в стъклата не намирам, но има разлика във
1. Формата, вероятно е от значение дистанцията ъгъла от очите и стъклата.
2. Определяне на точният диоптър, това може и да се окаже прекалено трудно , защото нашият проблем или се засилва или намалява, зависи от натовареността на работата , вредните навици и т.н.

Моят съвет е да не си губиш времето и парите, намери едни които ти вършат работа и
започвай да мислиш как можеш да спреш да носиш очила.
1. Почивки на всеки 45 мин или час.
2. Упражнения за очи.
3. 2 или повече различни  -  ( до колкото може ) качествени монитора,
лично на мен ми се отразява добре да променям фокусното разстояние през определено време, примерно на единия пиша код , на другият ровя в браузъра и т.н.
4. Пиене на сок от моркови. :) Там вече е по - сложно и няма да навлизам в подробности.

Може да погледнеш тази лекция, на мен много ми помогна.
https://softuni.bg/trainings/resources/video/6779/video-camera-how-to-avoid-eye-fatigue-when-working-with-computers
 

1
CvetanPetkov avatar CvetanPetkov 47 Точки

Ами за тази цена това е минимум за що-годе свястни стъкла (до колкото аз знам). Иначе някой беше казал че ефективните са по 4-500 лева. Аз очила не използвам, но пък използвам ето това: http://danigeorgiev.com/2016/07/23/   Пускаш програмата в автоматичен режим, монитора ако има ШИМ го настройваш на макс. яркост.

А и добре е да си с монитор без ШИМ ако имаш възможност.

На 20 минути гледаш някъде встрани на повече разстояние, мигаш често пред екрана, затваряш си очите за малко от време- на време!

0
06/02/2017 17:32:40
vani4ka66 avatar vani4ka66 24 Точки

Моите очила са без диоптър, стъклата им са за работа с компютър. Намаляват светенето и дразненето на очите. Ако не ги сложа, не мога да стоя пред компютъра повече от 2-3 часа. Такива стъкла са около 100-150 лв - зависи къде си ги поръчваш. Можеш да си ги поръчаш с диоптър и с такава защита, това е моят съвет! Успех!

0