Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
gzvezdov avatar gzvezdov 32 Точки

Ако домашното ни остане неоценено...

Здравейте, колеги!

Някой знае ли какво се случва ако някое от нашите домашни остане неоценено? Получаваме ли нямакви точки или не?

Задавам този въпрос, понеже наблюдавам спад в активността при оценяването и коментирането на домашните. 

Аз оценявам винаги по около 3 домашни. Но наблюдавах следното. Напървото домашно имам един коментар, който се появи ден след публикуването. На второто - отново един коментар, но след около 4 дни след публикуването, а на третото домашно все още нямам коментари.

Моля ви, кажете вашето мнение по въпроса. Благодаря предварително за отговорите.wink

2
Programming Basics
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки
Best Answer

Да, има индикации, че малко хора проверяват домашни. Все пак, на второто получих коментар повече от седмица след изтичане на срока за предаване, а вече имам два. На третото все още нямам. Така че все още има възможност да получиш обратна връзка, просто явно някои хора проверяват доста след срока.

Иначе, за да си получиш точките за оценяване на домашни, трябва трима души да са посочили, че коментарите ти са полезни, т.е. добре е да се презастраховаш малко и да оцениш повече домашни в случай, че някой реши да не ти приеме забележките. Аз лично, колкото повече ниско качествени домашни се е случило да проверя, толкова повече домашни проверявам; теорията ми е, че старателните хора (които няма и къде да ги критикувам) ще ми отбележат коментара като коректен и полезен.

 

3
Tr00peR avatar Tr00peR 569 Точки

Ако никой не ти оцени домашно, получаваш максимум точки за него, тъй като ти твоята работа си я свършил.

5
Flyer avatar Flyer 150 Точки

По мои наблюдения това изобщо не е така, освен ако не са променени нещата в последно време. Друг е въпроса ако изпратиш празен архив дали работата от твоя страна е свършена.

0
quickben avatar quickben 974 Точки

Колега от това идва проблема, че оценяваш около 3 домашни когато е посочено, че минимума е 3. Според мен ако се иска минимум 3 проверени домашни трябва да проверим минимум по 9 домашни. Аз лично смятам да проверя всяко домашно по над десет пъти, най-малкото е полезно да проверяваш домашни с оглед на това, че придобиваш практика да четеш чужд код, но от друга страна когато проверявам домашни в които не е вложена грам мисъл ми става доста тъжно, защото очаквам да видя мотивирани хора които поне са проверили дали "програмите" им се компилират :)

2
gzvezdov avatar gzvezdov 32 Точки

Напълно съм съгласен с твоето мнение. Проверяването на домашни определено е полезна дейност. Те ми помагат да оптимизирам решенията на моите задачи.

Може би ще се възползвам от твоя съвет и ще започна да оценявам по повече домашни, понеже активността по проверяването според мен е определено много ниска. 

Отворих този въпрос, понеже за решаването на задачите ми отнема, а и не само на мен, много време и усилия. С удоволствие отделям доста от свободното си време за програмиране, но някак си ми е неприятно, когато не получа коментар за домашното ми.

И аз като теб наблюдавам, че има както старателни хора, чиито задачи са решени отлично и си личи, че се стараят, така и нестарателни. Дори по посещаемостта на лекциите си мисля, че доста хора са се отказали. На днешната лекция имаше не повече от 30 души. Не знам каква е посещаемостта недела.

Искам да пожелая успех на теб и на всички, колеги, които продължават да се стараят. Според мен няма по-добре инвестирано време от това в SoftUni.

1
nikola.m.nikolov avatar nikola.m.nikolov 832 Точки

Аз преди малко докато проверявах едно домашно имах проблем да компилирам един от проектите в Solution-a. И причината не беше в кода, а в това че се получава прекалено дълъг path до директорията, а има ограничение за максимален брой символи. Системата автоматично архивира домашното на БГ, а ако в архива има още няколко папки CSharp Basics и става .... мазало и затова я дава тази грешка. Тогава е необходимо да намалите броя на поддиректориите.

0
quickben avatar quickben 974 Точки

И аз имах подобен случай в който не се компилираше нито един от проектите, но му дадох почти максимална оценка защото самия код си заслужаваше оценката ;)

0
quickben avatar quickben 974 Точки

Извинявай, че се отклоних от темата. Отговора на въпроса ти е, че ако едно предадено домашно остане неоценено то в такъв случай получаваш максималния брой точки за това домашно. (така ми каза една колежка от миналия курс)

1