преповтаряне
Здравейте... искам да попитам как ставаше това ..., какво се дописваше, ако искам да си тествам в конзолата многократно кода без да я затварям
Здравейте... искам да попитам как ставаше това ..., какво се дописваше, ако искам да си тествам в конзолата многократно кода без да я затварям
За да повтаряш нещо трябва да го вкараш в цикъл - дали ще е for или while няма значение.
Ако повторенията не ясно колко ще са на брой,трябва да на направиш един безкраен цикъл.С while е нещо такова:
while(true)
{
Console.Readline()
}
Ако съм те разбрал правилно?
Може би говориш за Console.Readline() ? Тази команда спира изпълнението на програмата докато не се натисне клавиш, тоест ако я сложиш в края на кода си ще предодврати затварянето на конзолата.
Това е така, но аз имам предвид...следното
написвам входа в конзолата програмата се изпълва и изкарва Press any key ...... след това без да се затваря искам да продължа с ново
въвеждане на вход и ново изпълнение на програмата и пак и пак .... докато не го затворя в от горния десен ъгъл
то това го говорихме на лекции но го забравих.. слагаха while пред самия код , най отгоре, но не се сещам как беше
Благодаря.. мн правилно си ме разбрал, Благодаря