[Homework] QA Fundamentals - Тest Cases, Test Scenarios, Test Execution
Добре само на мен ли ми е толкова трудно, защо не покажат как се прави това домашно, вместо да тестваме сайт за роклички?? И никакви разяснения за тези домашни...
Добре само на мен ли ми е толкова трудно, защо не покажат как се прави това домашно, вместо да тестваме сайт за роклички?? И никакви разяснения за тези домашни...
Доста подробни са обясненията в документа, всяка стъпка е подкрепена със скрийншот.
Не трябва да свикваме да получаваме всичко на готово, промяната на майндсета, за който Евгени говори всеки път, може би започва от човъркане в гугъл
То това е бъдещата работа на QA. Да тества, да разбира по малко от почти всички сектори в IT сферата. Да знае как да си намира сам информацията. Всички тези неща допринасят на по-късен етап да можеш да си подготвиш тестови данни. Защото сега сайта е даден на готово за тестове, но когато трябва сам да създадеш данните, за да изпълниш тестовете, всяко знание във всяко направление допринася за свършване на качествена работа.
Съгласна съм за сферата и самообучението....това е ясно. Друго съм написала ;)
Аз даже мисля, че домашното трябваше да е именно тестване на сайтове - cases, scenarios....а не е писане на код, т.к. в изискванията за записване на курса си е поставено условието да имаш покрит Основи на програмирането.
Съгласна съм с теб, и според мен трябва да е такова домашното, относно курса за Основи на програмирането съм го изкарала и твърдя че беше по-добре обяснено! Просто за домашното може и в лекцията да се спомене малко повече.
Здравейте,
Някой има ли идея защо няма оценяване на домашните? Уж критериите са спазени, поне доколкото прочетох.
А също така не виждам задание за домашно на следващата лекция/SRS/, въпреки, че системата явно очаква таковa.
И при мен го има същия проблем няма домашно а системата за предаване е активна
Според мен никой няма оценяване на домашните, просто защото не виждам да имаме достъп до домашните на останалите. Би трябвало да има някаква форма за оценяване, както и за коментар, също и за оценка на коментара като полезен или не. Това е от страна на СофтУни и от тях зависи дали ще има възможност за оценяване. А за домашното за SRS им писах чрез формата за обратна връзка, че наистина няма домашно (доколкото знам) към тази лекция и не би трябвало системата да е активна и да тече краен срок, сигурно са объркали нещо, дано го коригират.