Материали
Колеги мога ли да помоля някои да ми прати задачите от 3-ти(HTML Structure) Онлайн съм просто 3-та задача не мога да я измисля и се побърквам. Благодаря предварително.
Колеги мога ли да помоля някои да ми прати задачите от 3-ти(HTML Structure) Онлайн съм просто 3-та задача не мога да я измисля и се побърквам. Благодаря предварително.
Предлагам ти да пратиш някакъв код по който си работил и да ти се помогне където не си успял. Използвай codepen.io за да поставиш html+css, който си измислил. По добре е така отколкото кода наготово.
Проблема е, че снимката ми 1. не запълва целия екран и 2. не излиза цялата снимка. Ако променя "height" на 1800 излиза, но в описанието не е така. Другото, което не разбирам е когато добавя "no-repeat center center" снимката не излиза изобщо? И как точно се центрира контейнер?
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" href="create-header.css"/>
</head>
<body>
<header class="container">
<h1>Innovation Cloud</h1>
<p>"Connect your ideas globally"</p>
<button class="btn" href="">Learn More</button>
</header>
</body>
</html>
body {
font-family:Lato, sans-serif;
color: white;
}
header.container {
margin: 0px auto;
padding: 0 10px;
background-image:url("Html 25-ti/02. HTML-Structure-Resources/background-image.jpg");
background-size: cover;
height: 800px;
text-align: center;
}
h1 {
font-size: 80px;
padding: 80px 0;
letter-spacing: 8px;
text-transform: uppercase;
}
p {
font-size: 27px;
font-weight: 100;
margin: 20px;
}
.btn {
color: #ffffff;
background: none;
border: 5px solid #ffffff;
border-radius: 15px;
padding: 15px 45px;
font-size: 16px;
}
.btn:hover {
background: #000;
border-color: #000;
cursor: pointer;
}
Колега, помолиха те да използваш codepen.io.
След background-image:url("Html 25-ti/02. HTML-Structure-Resources/background-image.jpg");
добави background-image: url("Html 25-ti/02. HTML-Structure-Resources/background-image.jpg") no-repeat center center;