Loading...
Miroslav_Mitov avatar Miroslav_Mitov 2 Точки

Проблем на задача Increasing Sequence of Elements

Здравейте, 

Имам проблем с решението на задача Increasing Sequence of Elements от Simple Arrays Exercises от доста време не мога да я реша! 

Ето кода: http://pastebin.com/deq5ixe6

Джъджа ми дава 50/100 защото логиката е грешна и действително виждам къде ми е грешката и пробвах няколко начина сменях If конструкцията няколко пъти, махах sum, слагах If-а в цикъла махах го, но все в "задънена улица" се оказвам във всеки опит си намирам грешката, но не мога да измисля правилно решение. Можели някой да ми даде решението от задачата за да разбера как точно става? :)

Тагове:
0
Programming Fundamentals
VenciSarov avatar VenciSarov 37 Точки
Best Answer

Здравей,

моя съвет е да си създадеш в началото една булева променлива, която първоначално да я сетнеш на "true". След това във един цикъл да сравниш следното:

1-ви вариант - 0-вия с първия и така до дължината на масива -1(за да не излезеш от масива).

2-ри вариант - Пускаш цикъла от 1вия го сравняваш с предходния, тук обаче трябва да въртиш до дължината на масива, за да хванеш и последния елемент от масива.

Който и от двата варианта да си избереш, на всяка итерация трябва да проверяваш в един иф дали следващия елемент е по-голям, ако не е сетваш булевата променлива на "false" и брейкваш цикъла. Ако е по-голямо продължаваш цикъла нататък.

По този начин, когато срещнеш на дадената итерация, че следващия елемент е по-малък брейкваш. Няма смисъл да проверчваш следващите елементи.

След като излезеш от цикъла пускаш още една проверка: Ако булевата променлива след цикъла е останала "true", принтираш Yes в противен случай No.

Надявам се, че съм ти помогнал, все пак ще ти пусна линк към моето решение, което е направено по този начин.

https://github.com/ExtendedTechnModuleSoftUni/ArraysLab-Exercises/blob/master/ArraysAllTasks/05E.%20Increasing%20Sequence%20of%20Elements/IncreasingSequenceOfElements.cs

Успех!

0
17/02/2017 21:53:45
Miroslav_Mitov avatar Miroslav_Mitov 2 Точки

VenciSarov, Найстина добре обяснено и решението е просто. Благодаря! :)

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.