Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
n.velchev95 avatar n.velchev95 79 Точки

Source Control Systems на сървъра поддържащ сайта ни

Здравейте, по повод отборните проекти и запознанството ни с source control системите ми хрумна да ви попитам следното. Има ли възможност да свържем сървърът на който е хостнат сайта ни със source control система. За да не се налага постоянно при всяка промяна да ъпдейтваме на ръка прз FTP променените файлове.  

1
PHP Web Development Basics
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6847 Точки

Има как, да. Но не става на shared hosting. Трябва да имаш root достъп до сървъра. СЪответно да инсталираш и конфигурираш SVN Server. Има модули за Apache, които вървят еднакво и на Windows и Linux, както и Visual SVN за Windows,

 

За останалите сорс контрол системи не съм наясно какви сървъри ползват, но е идентично съответно един бърз гугъл сърч ще ти помогне.

1
LinAdmin avatar LinAdmin 78 Точки

По принцип версионирам кода на почти всичките си проекти и клиети (почти, защо още не съм успял да го направя с всички, поради липса на време). Обикновено слагам сорсовете и конфигуранционните файлове (apache, php). Така, че ако имате някакви питания за SVN Питайте шще помагам.

0
LinAdmin avatar LinAdmin 78 Точки
Ако обещаете да не правите глупости може да ви дам една виртуалка с Дебиан с един apache/svn да чупите.
0
n.velchev95 avatar n.velchev95 79 Точки

Ами мен ме интересува как да си инсталирам сорс контрол система на хостинга защото не искам постоянно през FTP на ръка да подменям файлове. Пиша темата за да може въпросът да бъде разгледан и обсъден от всички.  Някой  който  е използвал някаква система и е доволен от нея, да сподели неща които са хубави да ги знаем - инсталации, проблеми които можем да срещнем.  Иначе и аз ще направя питанка в гугъл. 

0
n.velchev95 avatar n.velchev95 79 Точки

Ако желаеш дай да разцъкаме да се научим. :) 

0